Polski Serwis Informacyjny The Beatles

Istnieje od 2001 roku. Codzienna aktualizacja, ksiazki, filmy, plyty.
jesteś na Forum Polskiego Serwisu Informacyjnego The Beatles
Obecny czas: Pią Cze 20, 2025 9:11 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 47 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Cze 07, 2005 12:16 pm 
Mean Mr Mustard

Miejscowość: Dolina Muminków
tak Pawle, ale mi chodziło o to czy nie macie poczucia pewnej beznadziejności w poszukiwaniu tego uroku,piękna i niesamowitości beatlesowskiej w solowych dokonaniach ex-beatli?
co widzę w free drinks? hm...myślę, że jest to jedyna piosenka na płycie, która wyłamuje się ze schematu "umpa-umpa", który tak trafnie, choć z małą dozą sadyzmu :wink: skrytykował Joryk. Jest ona bardzo ciekawa i gdyby powstała 30 lat temu można by było powiedzieć nowatorska. Myślę, że podobną piosenkę mogliby nagrać beatle tak gdzieś około 1975 (gdyby oczywiście grali) pod wpływem dynamicznie rozwijającej się ówcześnie floydowskiej psychodeli, słowem "free drinks" ma coś z klimatu lat 70-tych, szczególnie jeżeli chodzi o "surowość" bowiem jak na kawałek psychodeliczny jest ona bardzo uboga w "ozdobniki"...W ocenie całej płyty plasuję się pośrodku między Jorykiem a Staszkiem, z jednej strony jestem trochę zawiedziony, że kolejny raz bezowocnie czekałem na nowy Biały Album, z drugiej zaś strony płyta jednego z beatli przez sam fakt ukazania się zasługuje na uwagę i zainteresowanie...

Temat postu:
PostWysłany: Wto Cze 07, 2005 1:17 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: www.the-beatles.pl
beznadziejności?? :lol:

nie! :P

Ja nie oczekuję kolejnego Białego Albumu ani Abbey Road, to przecież niedorzeczne.
Ja oczekuję fajnego rocka, zagranego z werwą i w starym stylu; czasami oczekuję jakichś Beatlesowskich wstawek w chórkach, czy w linii melodycznej;
Choose Love pod tym względem parę razy staje na wysokości zadania i to mi wystarczy.
Prawdziwy test przejdzie płyta Paula. Od niego oczekuje się więcej pod względem muzycznym niż od Ringo, i chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego? :wink:

Temat postu:
PostWysłany: Wto Cze 07, 2005 3:40 pm 
Mean Mr Mustard

Miejscowość: Dolina Muminków
szczęśliwy z Ciebie człowiek Pawle...ja ciągle gonię marzeniem za tym co już się nigdy nie zdarzy...

Temat postu:
PostWysłany: Śro Cze 08, 2005 8:45 am 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Jesteś typowym fanem :wink:
Fani już od roku 1970 marzyli i marzą wciąż o reaktywacji Beatlesów, o nowej płycie Beatlesów, o chociaż wskrzeszeniu tego stylu, tej magii w chociaż jeszcze jednej piosence.... :wink:
Dopóki żyje choć jeden Beatles wciąż będą tacy, którzy będą tak marzyć.
I to jest OK :)

Temat postu:
PostWysłany: Sob Cze 11, 2005 3:53 am 
Little Child

Miejscowość: Chełmno
Wlasnie przesluchalem te plyte. Moj hicior nr 1 - "All the Time".
Pawel juz wspomnial,ze bodaj najlepszy numer na plycie.
Zdecydowanie sie przychylam:) Nie wiedziec czemu, mam ciarki, sluchajac tego, prostego, spokojnego i melodyjnego numeru, o tekscie konfesyjnym:)
Twierdze,ze tej piosenki nie powstydzilby sie sam Lennon.Mam takie luzne skojarzenia ze "(Just Like)Starting Over" :)
Ramone

Temat postu:
PostWysłany: Sob Cze 11, 2005 1:48 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
masz na mysli Wrong all the time??

Temat postu:
PostWysłany: Śro Cze 29, 2005 3:53 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Co za dzień! oprócz Twin Freaks udało mi się też dostać w Media Markt Choose Love - wersję Special Edition, z dodatkowym DVD.
Cena 74.90 :?
Dodatkowa płyta zawiera dokument ze studia nagraniowego - niestety materiału jest tylko 9 minut i 20 sekund :( Ale widać, że 'chłopcy' nieźle się bawili... :wink:
Zasadniczym walorem dodatkowej płyty jest to, że zawiera jeszcze raz całą płytę (12 nagrań) Choose Love, tym razem w wersji 'Enhanced Stereo', a na ekranie telewizora/kompa można jednocześnie czytać słowa piosenek (których brak w książeczce!) 8)
Ładne wydawnictwo, warto dopłacić te dwadzieścia parę złotych w porównaniu do wersji bez dodatkowej płyty :)
pzdr
Pawel :D

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 47 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości