Trzeba ocenić, bo widzę, że już pojawił się temat z albumem Off The Ground.
Dziwi mnie to, że nie ocenialiśmy Give My Regards To Broad Street i Press To Play
.
Przecież te dwa albumy to też Paul, ale cóż.
Jeśli chodzi o Flowers... to jak dla mnie jest to jedna z lepszych płyt, ale nie zabrakło na niej średniaków.
Warto dokupić do tego dwupłytowy album Tripping The Live Fantastic, który polecam i na którym jest wiele dobrych wykonań utworów z tej płyty np. We Got Married(super improwizacja-6:35) albo Rough Ride.
1.My Brave Face-Moim zdaniem to jeden z lepszych utworów na tym albumie, bo posiada typowo Beatlesowską linię melodyczną i w ogóle jest to niezły wstęp, ale niezbyt lubię początek tego utworu( to My Brave My Brave My Brave Face
).-9
2.Rough Ride- Muszę się zgodzić z Yer Blue-jest to naprawdę dobry utwór i nie rozumiem dlaczego wielu tego nie lubi-8
3.You Want Her Too-Nie za bardzo podobają mi się te wodewilowe klimaty, ale jako duet wypada nieźle-6
4.Distractions-Wczoraj słuchałem tej płyty i muszę stwierdzić, że to jeden z lepszych utworów Paula. Ma dobry klimat i ogólnie jest to świetny balladowy utwór-9
5.We Got Married-To jest chyba najlepszy utwór z tej płyty a szczególnie podoba mi się w wersji live z albumu TTLF o którym mówiłem wcześniej-10
6.Put It There-Fajny utwór i nie jest przesycony latami 80-dziesiątymi-9
7.Figure Of Eight-To też jest niezłe i wprowadza trochę bardziej pop rockowy klimat-8
8.This One-Zawsze ten utwór kojarzyłem z Beatlesami. Ten utwór ma taki lekko psychodeliczny klimat i zawsze go lubiłem-9
9.Don't Be Careless Love-Jak dla mnie to jest niezbyt dobry utwór i gdybyPaul nad nim bardziej popracował byłby lepszy, ale ma swoje dobre momenty-7
10.That Day Is Done-To jest chyba najbardziej udana kompozycja duetu McCartney-Mac Manus. Ma ładne harmonie wokalne i jest w ogóle dobra-8
11.How Many People-Zgrabny utwór w rytmie reagge. Ja niezbyt lubię taką muzykę, ale utwór jest całkiem melodyjny-7
12.Motor Of Love-Ten utwór nigdy mi jakoś nie pasował-jest to fajna ballada, ale zbyt rozwleczona. Myślę, że Paul mógłby dać coś innego na koniec-5
pozdrawiam
winter rose