Polski Serwis Informacyjny The Beatles

Istnieje od 2001 roku. Codzienna aktualizacja, ksiazki, filmy, plyty.
jesteś na Forum Polskiego Serwisu Informacyjnego The Beatles
Obecny czas: Nie Cze 15, 2025 5:07 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1372 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 69  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Pią Sty 17, 2014 12:11 am 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsk Podlaski
Ależ mi nie chodziło by kartkę pocztową kolorować, tylko zwyczajnie chciałem zobaczyć TO zdjęcie w kolorze. Dzięki. Czarno-biała też prezentuje się rewelacyjnie. Zostaw tak jak jest. Chyba, że masz lepszą torpedę na front.

PostWysłany: Pon Sty 20, 2014 11:33 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: New Salt
Trochę pozmieniałem na stronie frontowej kartki. Teraz biorę się za drugą stronę. Myślę, że będzie prawie identyczna z poprzednią kartką. Każda pocztówka będzie posiadać swój indywidualny numer od 0001 do 1000.
http://imgup.pl/di/CTPY/nowy-1ma-y.jpg

PostWysłany: Pon Sty 27, 2014 11:34 am 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Miejscowość: Nowhere Land:)
Super R

PostWysłany: Pon Sty 27, 2014 6:43 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: Piernikowo
Bardzo ładnie, Robercie!

PostWysłany: Pią Sty 31, 2014 7:54 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Uff! zdążyłem (zdążyliśmy). Z pomocą koleżanek i kolegów (fanów) udało się skończyć styczniowy numer gazetki FC na czas. Pośrednio i bezpośrednio w powstanie tego numeru zaangażowanych było 13 fanów (rodziny nie liczę). Po dwóch pierwszych albumach The Beatles z okazji 50 lecia wydania, przyszła kolej na skomentowanie i ocenianie pierwszych trzech singli zespołu. Tak się złożyło, że zamiast jednego odcinka powstały dwa (część druga ukarze się w lutowym numerze). Do grona komentujących single zaprosiliśmy Asię (Ringo) i Jerzego (Argus9). Dziękuję wszystkim za zaangażowanie i poświęcony czas. Życzę miłej lektury.
ImageImage

Ostatnio edytowany przez bobski66, Wto Cze 24, 2014 11:00 am, edytowano w sumie 1 raz

PostWysłany: Sob Lut 01, 2014 2:11 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

bobski66 napisał(a):
pierwszych trzech singli zespołu.

Ściślej ujmując trzech pierwszych, nieobecnych na dużych płytach :)

Ale to fajnie teraz wygląda. Chciałbym byśmy tym poszerzonym składem omawiali kolejne, całe płyty, choć to bedzie się wiązało z tym, że winylową stronę albumu będziemy przerabiać 2 miesiące, a całą płytę 4 miechy. Biały Album 8 ;) Więc nie wiem co na to Robert :)
Na szczęście żadnego wydłużania nie spowoduje EPka Long Tall Sally, bo to tylko 4 utwory. Myśle, że Magical Mystery Tour tez będziemy przerabiać 2 razy po EPce, jak to wyszło w oryginale. 50-lecie singla Strawberry Fields/Penny Lane to też powinien być oddzielny odcinek.

PostWysłany: Sob Lut 01, 2014 4:07 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Yer Blue napisał(a):
Chciałbym byśmy tym poszerzonym składem omawiali kolejne, całe płyty, choć to bedzie się wiązało z tym, że winylową stronę albumu będziemy przerabiać 2 miesiące, a całą płytę 4 miechy. Biały Album 8 ;) Więc nie wiem co na to Robert :)

Robert się na to pisze. W końcu 50-lecie się już nie wydarzy. Kolejna okazja będzie dopiero na 75-lecie. Ale czy nam się będzie chciało jeszcze w to bawić.

PostWysłany: Sob Lut 01, 2014 6:00 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Robert się na to pisze. W końcu 50-lecie się już nie wydarzy. Kolejna okazja będzie dopiero na 75-lecie. Ale czy nam się będzie chciało jeszcze w to bawić.[/quote]

Będzie , będzie ! :D

PostWysłany: Sob Lut 01, 2014 6:33 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

75-lecie jakoś nie robi takiego wrażenia jak półwiecze. Dopiero setna rocznica będzie czymś równie wzniosłym, nawet bardziej.
Nie chce tutaj wybiegać w jakąś kosmiczną przyszłość ale cykl można by pociągnąć dalej, na płyty solowe. Lata 70-71 to prawdziwy wysyp klasyków, które też zasługują na omówienie utwór po utworze na 50-lecie.

PostWysłany: Śro Lut 05, 2014 3:44 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Świetny pomysł. A nowy numer FC -Rob- jest jak zawsze fantastyczny, eh... szkoda, że tak daleko mieszkamy, pewnie często byśmy chodzili na beer :) Co z pomysłem na wyjazd do Liverpoolu ?:) wspólnym zdjęciu na 'abbey road crossing' ? Przy okazji, fajnie jak czasem podejrzycie z mego blogu kamerkę na słynne pasy (pasek boczny, na dole) i kotłowanie fanów jak wśród jadących wciąż aut -robią swoje wersje albumowego 'abbey road cover'. :) Anglicy bardzo wyrozumiale stoją i czekają aż zakończy się sesja zdjęciowa.

PostWysłany: Czw Lut 06, 2014 12:43 am 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Dziękuję Ryszardzie za pochwałę, ale i Ty po części tworzysz tą gazetkę podwyższając jej poziom. Przy moich "dziecięcych problemach" zaplanowałem wyjazd do Liverpoolu i Londynu na sierpień 2019.

PostWysłany: Czw Lut 06, 2014 3:12 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

http://fab4-thebeatles.blogspot.com/201 ... zetka.html

PostWysłany: Czw Lut 06, 2014 11:50 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Bardzo mi miło. Jeszcze raz dziękuję w imieniu całej fan klubowej społeczności.

PostWysłany: Wto Lut 18, 2014 4:27 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Gotowy już jest lutowy 071 numer gazetki FC, a w nim druga część komentarzy i ocen dotyczących singli z 1963 roku. Postaram się jeszcze w tym tygodniu wysłać tradycyjną pocztą styczniowy i lutowy numer do zainteresowanych fanów.
ImageImage

Ostatnio edytowany przez bobski66, Wto Cze 24, 2014 11:02 am, edytowano w sumie 1 raz

PostWysłany: Wto Lut 18, 2014 6:03 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Widzę, że skład redakcji newsów się poszerzył :)
Dzięki za skany.

PostWysłany: Wto Lut 18, 2014 6:18 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Tak. To bardzo fajna sprawa, że coraz więcej osób się "angażuje", publikuje i wynajduje newsy. Podobno "Beatles Monthly Book" w styczniu 2003 roku "padł" gdyż nie miał za bardzo o czym pisać. Jak widać nam to nie grozi.

PostWysłany: Czw Lut 27, 2014 3:07 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Delikatnie napisałem o tym Robertowi - Ojcu Gazetki i Fan-Clubu, nie jestem pewien, czy propagowanie lub dzielenie się między nami "Beatlesami" (w każdym znaczeniu tego słowa) poprzez oddanie ostatniej strony Gazetki (w końcu wydawanej tylko1 w miesiącu) na nasze opinie singli gdzie czytając je , jak sami wiecie, są prawie podobne, ktoś rzuci parę faktów, ktoś, że to najlepszy lub najgorszy numer, z czasem w kilku zdaniach po prostu brakuje już konceptu co pisać. Cóż innego mogę napisać np. o następnym singlu 'A Hard Day's Night' ? Że filmowy ? że niedawno i dopiero przy pomocy naukowców złamano tajemnicę 1 akordu gitarowego ? Wszyscy podobnymi opisami możemy się dzielić TUTAJ, gazetka wpada czasem w ręce amatorów, laików, ludzi mało znających Beatlesów (ja takim rozsyłam, rozdaję) i dla nich czytanie opinii DD, GG RY, NYT (strzelam w ciemno nasze nazwy-nicki) i podobne opinie nic nie dają. Że piękny wokal, że najlepszy wstęp itd... Po prostu pomyślałem, że warto tak samo "zagospodarować" (jeśli Robert zechce) ciekawiej 2 stronę i zdaje się tak będzie w nast. numerze bo ma być jakiś gotowy tekst. Co tym myślicie?

PostWysłany: Czw Lut 27, 2014 3:41 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Mhm… Myślę, że kwestia podstawowa, to odpowiedzi na dwa pytania:

1) do KOGO ma być adresowana gazetka
2) jaki CEL ma spełniać

Z tego chyba powinna wynikać zawartość. Ale na te pytania pewnie przede wszystkim odpowiedzieć powinien Założyciel-Redaktor gazetki, bo to jego „dziecko”. Tak sobie głośno myślę…

Image

PostWysłany: Czw Lut 27, 2014 4:04 pm 
Beatlesiak

Miejscowość: Warszawa
Ja uważam, że gazetka jest gazetką Nowosolskiego Fan Clubu The Beatles, w związku z tym powinna być przeznaczona przede wszystkim DLA NAS, FANÓW.

Jeśłi trafi po drodze w ręce jakiegoś laika - super, ale IMO nie możemy tworzyć gazetki z myślą o laikach.

Skąd zresztą pewność, że ktoś po przeczytaniu 8x o "genialnym riffie" w danym utworze Beatlesów nie postanowi sam tego riffu usłyszeć?
A przeczytawszy 4x, że wokal Paula wymiata, a 4x, że zabija utwór - nie zapragnie dotrzeć do tego kawałka i sam zdecydować?

Jestem za tym, by gazetka była przede wszystkim naszą gazetką i naszą "tubą", do której jednak nikomu nie bronimy dostępu! :D

My mamy dusze kieszonkowe
Maleńka dusza, wielki człowiek
Psia dusza się nie mieści w psie
I kiedy się uśmiechasz do niej
Ona się huśta na ogonie

PostWysłany: Czw Lut 27, 2014 4:52 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Ryszard napisał(a):
Po prostu pomyślałem, że warto tak samo "zagospodarować" (jeśli Robert zechce) ciekawiej 2 stronę i zdaje się tak będzie w nast. numerze bo ma być jakiś gotowy tekst. Co tym myślicie?

"Ciekawiej"? To znaczy, że "50 lat temu" nie jest ciekawe? Dla mnie to absolutnie fantastyczna sprawa i właśnie czasem bardzo różnorodna pod względem opinii ale i stylu pisania - co jest właśnie atutem cyklu. Swoją drogą nie wiem co bardziej może zainteresować laika jak nie rozbieranie na czynniki pierwsze każdego z utworów. Znakomite na początek. A jak jest jeszcze czasem naprawdę błyskotliwe opisane (np. przez Huberta) to staje się to wartością samą w sobie i chyba pozostanie pamiątką na lata.

Gotowe teksty też będą, przecież ten cykl pojawiać sie będzie tylko w związku z rocznicami. Następne single będą może za rok.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1372 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 69  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości