Polski Serwis Informacyjny The Beatles

Istnieje od 2001 roku. Codzienna aktualizacja, ksiazki, filmy, plyty.
jesteś na Forum Polskiego Serwisu Informacyjnego The Beatles
Obecny czas: Pon Cze 16, 2025 1:22 am

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 296 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Nie Kwi 07, 2013 9:43 pm 
Sierżant Pepper

pysia03 napisał(a):
katemacca67 napisał(a):
Nie wiadomo dokładnie ile crowdsurge trzmya biletów.
Nie wszyscy wiedzą że na crowdusre'u też są (i to lepsze!) bilety.

ja jakiś tydzień temu, może poźniej, zrobiłam mały ekspretyment ;) trzy komputery, na każdym trzy rożne przeglądarki i rezerwowałam bilety :P wyszło mi, że w B3 jest wolny rząd 8, 9 i 10 i parę miejsc w 7...
na Eventim można złapać też dobre miejsca, z tego co wiem, jakiś czas temu rzucili bilety do rzędu 3 w B3, na które niestety się nie załapałam ;/

ja klikam na crowdsurge'u regularnie. Ot, takie małe zboczenie :wink: Ze dwa dnie temu były bilety a 6-tym rzędzie w A2

PostWysłany: Pon Kwi 08, 2013 10:40 am 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: Piernikowo
Yer Blue napisał(a):
Ogółem, myślę, że 60-70% biletów już poszło. Do koncertu podejrzewam, że 80-90% się wyprzeda. Czyli nie jest źle. Pamiętajmy, że droższe bilety sprzedały się dużo lepiej od tańszych.

Bo tańsze się nie opłacają. Za taką cenę taka licha widoczność...?
No, ale to chyba i tak spore wyprzedanie, nie?
Nie ma już chyba opcji, że odwołają z powodu niewyprzedania biletów, tak mi się zdaje. Popraw mnie, jeśli się mylę.

PostWysłany: Pon Kwi 08, 2013 2:47 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsk Podlaski
pysia03 napisał(a):
i jeszcze w sprzedaży nie było takich sektorów jak A1, A5

Nie było i raczej i nie będzie. Swoją drogą trochę dziwnie będzie wyglądać puste pole w ich miejscu.

Emeela napisał(a):

Myślę, że telebimy będzie bardzo dobrze widać z nawet największych odległości. Są ogromiaste.

Emeela napisał(a):
No, ale to chyba i tak spore wyprzedanie, nie?
Nie ma już chyba opcji, że odwołają z powodu niewyprzedania biletów, tak mi się zdaje. Popraw mnie, jeśli się mylę.

Nie wyobrażam sobie. Jak na tak drogi koncert, bilety sprzedają się całkiem dobrze. Podobny cennik (chyba nawet ciut droższy) miały bilety na Watersa, ciekawe jak porównywalnie wygląda wyprzedaż obydwu koncertów.

PostWysłany: Pon Kwi 08, 2013 3:03 pm 
Musketeer Gripwood
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bełchatów
Yer Blue napisał(a):
pysia03 napisał(a):
i jeszcze w sprzedaży nie było takich sektorów jak A1, A5

Nie było i raczej i nie będzie. Swoją drogą trochę dziwnie będzie wyglądać puste pole w ich miejscu.

nie wiadomo, niby te sektory ma mapce są zaznaczone więc powinny być

PostWysłany: Pon Kwi 08, 2013 3:44 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Były oznaczone przed sprzedażą, prawdopodobnie przez pomyłkę. W momencie sprzedaży biletów okazało się, że tak naprawdę ich nie ma i naprawdę nie wiem jakim cudem miały by się nagle pojawić :)

ivettebeat napisał(a):

Image

Tak sobie zerknąłem na tę mapkę i o ile długość sektora wynosi te 13,6 metra to z moich obliczeń wynika, że będę miał do Paula najwyżej 20 metrów. Aczkolwiek po skosie. Jakoś zaskakująco blisko.

PostWysłany: Pon Kwi 08, 2013 4:05 pm 
Musketeer Gripwood
Awatar użytkownika

Yer Blue napisał(a):
Były oznaczone przed sprzedażą, prawdopodobnie przez pomyłkę. W momencie sprzedaży biletów okazało się, że tak naprawdę ich nie ma i naprawdę nie wiem jakim cudem miały by się nagle pojawić :)

Tak sobie zerknąłem na tę mapkę i o ile długość sektora wynosi te 13,6 metra to z moich obliczeń wynika, że będę miał do Paula najwyżej 20 metrów. Aczkolwiek po skosie. Jakoś zaskakująco blisko.

wcześniej też ostatnie rzędy w sektorach A2-A4 miały być po 660 zł, ale zostało to zmienione... bilety w sektorach D na płycie też nie były w ogóle w sprzedaży... też by ich miało nie być? Eventim co parę dni rzuca bilety do rożnych sektorów, więc kto wie czy nie rzucą też i do A1 i A5 oraz sektorów D

20 metrów? to trzeba się cieszyć a nie się dziwić, że bilsko ;)

PostWysłany: Pon Kwi 08, 2013 4:17 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

pysia03 napisał(a):
wcześniej też ostatnie rzędy w sektorach A2-A4 miały być po 660 zł, ale zostało to zmienione... bilety w sektorach D na płycie też nie były w ogóle w sprzedaży... też by ich miało nie być? Eventim co parę dni rzuca bilety do rożnych sektorów, więc kto wie czy nie rzucą też i do A1 i A5 oraz sektorów D

Ale tu chodzi o całe sektory, których...po prostu nie ma. Przyjrzyj się mapce - one są jakoś tak dziwnie zamazane.
Poza tym gdyby sie raptem pojawiły to byłoby to nie lada oszustwo. I zrobiłby się zamęt bo ludzie z sektorów B1 i 5 zażyczyliby sobie zamiane na te sektory-widmo.
Na 99,99% sektorów A1 i A5 po prostu NIE MA. I nigdy nie było.

PostWysłany: Pon Kwi 08, 2013 4:20 pm 
Musketeer Gripwood
Awatar użytkownika

jak zamazane? ja tam nic zamazanego nie widzę ;)

edit.
już wiem o jakie zamazanie Ci chodzi :D to są krzesełka :) one nie są ustawione tak jak cała reszta, tylko są po skosie, możesz to zobaczyć na Eventim dokładnie :)

PostWysłany: Pon Kwi 08, 2013 4:33 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

pysia03 napisał(a):

już wiem o jakie zamazanie Ci chodzi :D to są krzesełka :) one nie są ustawione tak jak cała reszta, tylko są po skosie, możesz to zobaczyć na Eventim dokładnie :)

Rozwaliłaś mnie tym :)
Jeśli dodadzą te miejscówki do sprzedaży to wtedy Ci uwierzę. Nie wcześniej :D

PostWysłany: Pon Kwi 08, 2013 4:37 pm 
Musketeer Gripwood
Awatar użytkownika

Yer Blue napisał(a):
Jeśli dodadzą te miejscówki do sprzedaży to wtedy Ci uwierzę. Nie wcześniej :D

ok, w takim razie pożyjemy, zobaczymy :D

PostWysłany: Wto Kwi 09, 2013 12:54 pm 
Sierżant Pepper

Yer Blue napisał(a):
Poza tym gdyby sie raptem pojawiły to byłoby to nie lada oszustwo. I zrobiłby się zamęt bo ludzie z sektorów B1 i 5 zażyczyliby sobie zamiane na te sektory-widmo.

a dlaczego oszustwo?
Może to sa rezerwowe sektory, jakby sie cały stadion wysprzedał (trochę wątpię) to rzucą A1 i A5, al jeśli nie to po prostu nie ustawią krzeseł. Nie wiem... Tak sobie gdybam... w oczekiwaniu na bilety....

PostWysłany: Wto Kwi 09, 2013 1:23 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: New Salt
Mogli by obniżyć cenę i zrobić w tych "sektorach widmo" miejsca stojące.

PostWysłany: Wto Kwi 09, 2013 3:14 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

katemacca67 napisał(a):
Yer Blue napisał(a):

a dlaczego oszustwo?

A dlatego, że nie zmienia się zasad w czasie gry.
Osoby, które kupiły bilet na sektory A1 i A5 będą czuc sie oszukane, bo na te miejscowki polowały w od momentu rozpoczęcia sprzedaży ale ich nie było.
To tak jakby raptem ktoś dodał przed najdroższymi sektorami, dodatkowy rząd przed sceną. Tak własnie bym się czuł gdyby sektory A1 i 5 zaistniały.

bobski66 napisał(a):
Mogli by obniżyć cenę i zrobić w tych "sektorach widmo" miejsca stojące.

Moga nawet nie obniżać cen, mysle, że i tak byłby na nie spory popyt, bo przeciez są przed sceną i są w miare tanie.

PostWysłany: Wto Kwi 09, 2013 3:39 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Zgadzam się, że sposób dystrybucji biletów jest formą oszustwa. Po pierwsze - różne pule biletów u różnych operatorów, po drugie - blokowanie części lepszych biletów przez operatorów i udostępnianie ich dopiero w późniejszym czasie.
Jest to ewidentne wprowadzanie w błąd. Jeśli chcę kupić miejsce z przodu, a widzę że nie są dostępne, to pewnie kupię gdzieś w dalszym sektorze, żeby w ogóle jakiś bilet kupić. Potem zobaczę, że nagle jakimś cudem pojawiły się miejsca, które mnie na początku interesowały, no ale mam już swoje "gorsze" bilety w dłoni, więc nic z tym nie zrobię. Generalnie ciśnienie może się podnieść.

We got married" :)

PostWysłany: Wto Kwi 09, 2013 11:53 pm 
Sierżant Pepper

Yer Blue napisał(a):
Osoby, które kupiły bilet na sektory A1 i A5 będą czuc sie oszukane, bo na te miejscowki polowały w od momentu rozpoczęcia sprzedaży ale ich nie było.

czekaj, jeśli nie było to jak te osoby kupiły bilet w sektorach A1 i A5?
A nie jest przypadkiem napisane, że układ stadionu jest orientacyjny i moze się róznic z koncertu na koncert?

PostWysłany: Wto Kwi 09, 2013 11:59 pm 
Sierżant Pepper

hans80 napisał(a):
Zgadzam się, że sposób dystrybucji biletów jest formą oszustwa. Po pierwsze - różne pule biletów u różnych operatorów, po drugie - blokowanie części lepszych biletów przez operatorów i udostępnianie ich dopiero w późniejszym czasie.
Jest to ewidentne wprowadzanie w błąd. Jeśli chcę kupić miejsce z przodu, a widzę że nie są dostępne, to pewnie kupię gdzieś w dalszym sektorze, żeby w ogóle jakiś bilet kupić. Potem zobaczę, że nagle jakimś cudem pojawiły się miejsca, które mnie na początku interesowały, no ale mam już swoje "gorsze" bilety w dłoni, więc nic z tym nie zrobię. Generalnie ciśnienie może się podnieść.

"Rzucanie" biletów to niestety praktyka dystrybucji biletów od dawna. I wkurza mnie to, ale prawda jest też taka, że na crowdsurge'u w przedsprzedaży były dostępne najlepsze miejsca z przodu, jak sie cierpliwie poklikało. Zwykle sie opłaca kupowac od razu jak rusza sprzedaż.
Z doswiadczenia wiem, że za każdym razem kupno biletów = stan przedzawałowy

PostWysłany: Czw Kwi 11, 2013 4:41 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

katemacca67 napisał(a):
Yer Blue napisał(a):

czekaj, jeśli nie było to jak te osoby kupiły bilet w sektorach A1 i A5?

Pierwsze słyszę o takich osobach. Jeśli takie istnieją to są sprytniejsi ode mnie ;)

PostWysłany: Pią Kwi 12, 2013 6:54 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Miejscowość: Karlstad
Gdzie jest ten link do Crowdsurge'a?
Wchodzę na stronę Paula, ale nie wiem gdzie to..

PostWysłany: Sob Kwi 13, 2013 10:44 am 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: Piernikowo
Yer Blue napisał(a):
Emeela napisał(a):

Myślę, że telebimy będzie bardzo dobrze widać z nawet największych odległości. Są ogromiaste.

O, to bardzo dobrze nawet z mojego, osoby siedzącej znacznie bliżej, punktu widzenia. Lubimy telebimki...

Cytuj:
Nie wyobrażam sobie. Jak na tak drogi koncert, bilety sprzedają się całkiem dobrze. Podobny cennik (chyba nawet ciut droższy) miały bilety na Watersa, ciekawe jak porównywalnie wygląda wyprzedaż obydwu koncertów.

O, ciekawe.
W telewizji mówiono, że najdroższe bilety na Biebera były kilka stów droższe, niż te Paulowe, a mimo to poszły... WSZYSTKIE. Wiem, że słabe porównanie. Ale koncert to koncert, no nie?

PostWysłany: Sob Kwi 13, 2013 1:18 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Emeela napisał(a):
Ale koncert to koncert, no nie?

Koncert koncertowi nierówny ;)

Ringo napisał(a):
Gdzie jest ten link do Crowdsurge'a?

Nie mam pojęcia.
Zapytałem wczoraj w grupie na fejsie, gdzie jest podział na sektory, o te śmieszne A1 i A5 i nie ma nikogo kto by miał na ten sektor bilet. A przynajmniej nikt sie nie zgłosił i nikt nic nie wie. To jest dopiero zagadka.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 296 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości