Polski Serwis Informacyjny The Beatles

Istnieje od 2001 roku. Codzienna aktualizacja, ksiazki, filmy, plyty.
jesteś na Forum Polskiego Serwisu Informacyjnego The Beatles
Obecny czas: Wto Wrz 09, 2025 9:39 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1104 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 56  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Czw Lip 26, 2007 1:46 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
tolo napisał(a):
Pięknie :-) Ale nad Murek stawiam jednak Ciemną Stronę ;) A te przerwy to mnie okrutnie denerwują :/

Ja się wychowałam na przerwach ;) Mnie strasznie wkurzały przeskoki na Abbey Road, jak sobie zgrałam z mojej płytki ślicznej kochanej na mp3. Dark Side jest niesamowita... The Wall jest inny. Nie umiem ich do końca porównać. Dziś powiem, że chyba Wall zrobił na mnie większe wrażenie. Ale niewykluczone, że to trochę "wina" oprawy. Wiesz, najpierw zobaczyłam w sklepie. Następnego dnia kupiłam. Słuchałam późno w nocy. A Ciemna Strona już była w domku, było popołudnie, po szkole... To może to. Ale ostatnio, niecały tydzień temu, zrobiłam sobie nockę muzyczną (w swoim domku na Mazurach) : nowe White Stripes, A Night At The Opera, a potem Dark Side. I to było to. Cóż jednak poradzić, że zdradziłam jedną płytę z drugą?... ;)

tolo napisał(a):

Uwielbiam falset. Ćwiczę takie śpiewanie. Juhuuuuu-aa-aa-aa jak w Imagine bardzo nadaje się do rozciągania gardła ;)

Też lubię falset, ale tylko pod pewnymi warunkami. Przede wszystkim musi być uzasadniony. I non troppo :lol: Lubię falset, kiedy osoba śpiewająca ma poczucie humoru albo chce podkreslić coś tym sposobem śpiewania (niekoniecznie to, że nie umie wyciągnąć tych dźwięków naturalnym głosem ;) ). Kocham falset George'a.
Sama nieczęsto śpiewam w ten sposób, bo jestem dziewczyną i to pewnie nie brzmi tak ładnie jak porządny męski falset. W ogóle męskie głosy są ładne. Nie wszystkie, ale wiele. Jestem wielbicielką pięknych męskich głosów. (co za wyznanie)

tolo napisał(a):
UW? A co to jest UW? Unia Wolności? :P

Prawie. Uniwersytet Warszawski ;) Aha, od razu mówię, że nie lubię, jak ktoś mnie nie lubi tylko dlatego, że się urodziłam i mieszkam w Warszawie.

tolo napisał(a):
Nie podawałem. W życiu :P

Ale jesteś. Lepsza krytyka obcych ludzi niż nas, Beatlefanów? :)

Piosenka dnia (nie ma to jak przykrywka dla tych wielkich offtopów. Greg jest dla nas bardzo dobry): chyba Comfortambly Numb. Wczoraj mnie łapało "Take It Away" McCartney'a. A może The Trial?... Dzień pokaże.

Temat postu:
PostWysłany: Czw Lip 26, 2007 2:12 pm 
Sierżant Pepper

Miejscowość: Ruda Śląska- Halemba
A mnie dziś wzięło na romantyzm :) . "Yesterday" pomieszane z "Let It Be". A w międzyczasie wpada ostatnia płytka Universe.

2.11.2007- dzień w którym pękło niebo :(

Temat postu:
PostWysłany: Czw Lip 26, 2007 3:28 pm 
Sierżant Pepper
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Audrey napisał(a):
Cóż jednak poradzić, że zdradziłam jedną płytę z drugą?... Wink

Zgroza! Queen vs. Pinek Floyd? Ja Ci dam :P

Audrey napisał(a):
Jestem wielbicielką pięknych męskich głosów. (co za wyznanie)

Rzeczywiście, trochę się wzruszyłem. Ja nie bardzo akurat przepadam za falsetem George'a, za to fajnie śpiewa Chris Martin z Coldplaya. Gee, spróbuj wyciągnąć całe Fix You!

Audrey napisał(a):
Prawie. Uniwersytet Warszawski

Racja. Bo teraz jest Partia Demokratyczna Demokraci.pl ;) A ile macie Uniwerków w Wawie?

Audrey napisał(a):
Wink Aha, od razu mówię, że nie lubię, jak ktoś mnie nie lubi tylko dlatego, że się urodziłam i mieszkam w Warszawie.

Nie znam Cię dziewczynko :twisted: :lol:

Audrey napisał(a):
Ale jesteś. Lepsza krytyka obcych ludzi niż nas, Beatlefanów? Smile

Może podam linka... kiedyś. Tchórzem jestem i tyle.

Ania R. napisał(a):
A mnie dziś wzięło na romantyzm Smile . "Yesterday" pomieszane z "Let It Be". A w międzyczasie wpada ostatnia płytka Universe.

Z romantyzmu polecam Chopina :)

Dzisiaj u mnie: Mike Oldfield - Tubular Bells 2

Temat postu:
PostWysłany: Czw Lip 26, 2007 9:38 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Wczoraj: Kula Shaker - Govinda

Dziś: Bob Dylan - It takes a lot to laugh, it takes a train to cry

Ładna dyskusja powyżej. Nie mogę się doczekać następnego odcinka. :mrgreen:
Tylko jeszcze dodam, dla (hmm...) zapewnienia pewnego robala, że jestem łodzianką, która LUBI warszawiaków. :) I nie odpowiada za Szymona opowiadającego głupoty. :P A nawet nie Szymona, ale Szymona "po". :D
No nic, dłużej nie przerywam. ;)

Temat postu:
PostWysłany: Czw Lip 26, 2007 11:42 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wieluń
Green Day - Minority

Niezły odjazd.

Temat postu:
PostWysłany: Pią Lip 27, 2007 9:18 am 
starszy fan sztabowy
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ringowo
Scissor sisters-Return to Oz
czuję, że cały dzień będę tym katowany

Temat postu:
PostWysłany: Pią Lip 27, 2007 10:38 am 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: Piernikowo
RS - Angie

Temat postu:
PostWysłany: Pon Sie 06, 2007 7:29 pm 
Wlazł koteczek na płoteczek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :D 8) 8) 8) 8) 8)

Temat postu:
PostWysłany: Sob Sie 11, 2007 9:38 pm 
Sierżant Pepper
Awatar użytkownika

99% z Was na pewno nigdy nie usłyszy tej piosenki. Smutno, ale jednak. Zresztą trudno mówić o tym jako o piosence - utwór ma 60 minut i jest jednocześnie całym albumem.

Uwielbiam nazywać go hymnem Ziemi badź szalonym tańcem Margaret Tatcher. A zresztą, co będę tak gadał... ja na finale prawie płaczę.

Mike Oldfield - Amarok

PS. Trzeba ruszyć to forum.

Temat postu:
PostWysłany: Sob Sie 11, 2007 11:28 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Miejscowość: Londyn/Abbey Road/namiot przy pasach
:D

Cóż, dziś zaczęłam słuchać, i początek mnie bardzo zaciekawił, chciałam słuchać dalej, ale przerwałam po 7 minutach, bo tata zawołał mnie żebym pomogła mu zrobić sałatkę grecką.
Oburzona zeszłam na dół, mówiąc mu przy okazji że mi przerwał kontemplację sztuki, na co on, ze na Amaroka czas przyjdzie, a sałatki po obiedzie chcieć już nie będzie ;)

Tak więc skończyło się na 7 minutach, ale jutro będzie wiecej !

I promise ! :P

Ps. U mnie dziś było 'Big girls don't cry' - tak, tak, to prawda :oops:

Temat postu:
PostWysłany: Nie Sie 12, 2007 12:44 am 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Dire Straits - Water of Love

Do "Amaroka" jeszcze nie dotarłam... ale mam przed sobą do przesłuchania cztery pierwsze winyle Oldfielda! :) Potrzebuje najpierw trochę czasu, żeby się rozsmakować w początkach.

Temat postu:
PostWysłany: Nie Sie 12, 2007 1:51 am 
Sierżant Pepper
Awatar użytkownika

Water Of Love jest super. Pan Knopfler z ekipą miażdży. Zresztą ma dzisiaj urodziny. 58-me. 108 lat Mistrzu! :D:D:D

4 pierwsze albumy Oldfielda... arcydzieła. Stawiam je obok symfonii Beethovena, Abbey Road i The Dark Side Of The Moon. Serio. Może tylko Incantations lekko słabsze.

A pierwsze kilka minut Amaroka jest... szokujące. Podobno Oldfield specjalnie taki początek zrobił, żeby się jakiś gość ze znienawidzonej przez niego wytwórni Virgin, która go wykorzystywała, rozbił samochodem ;) A potem już tylko zachwyt - przy okazji: Oldi zagrał na albumie na 64 instrumentach :D

Dobra, ja się nie wypowiadam na temat Amaroka, bo jak ktoś jest zakochany to idealizuje. Ale cieszę się, i mam nadzieję, że ktoś więcej posłucha tego albumu. Czytałem tyle recenzji, które uznają go za świętość. Takiego zjawiska jeszcze nie widziałem.

Dziś dla mnie:
Mark Knopfler - What Have I Got To Do

Temat postu:
PostWysłany: Pon Sie 13, 2007 2:03 am 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

"Water of Love" jest zaskakująco dobre. Chociaż nie można sie tego spodziewać po tytule. No ale co ja się będę rozpisywać, wystarczy wspomnieć chociażby Springteen`owski tytuł (i to albumu!) - "Tunnel of Love". Hehe. Skąd im takie nazwy do głowy przychodzą...

Może faktycznie po angielsku to nie brzmi głupkowato, ale jeśli przetłumaczy się niektóre rzeczy na rodzimy język... to wychodzą! 'Tunele miłości' bokami. :lol:

Jeszcze a propos "Water of Love". Znasz, tolo, całą płytę, z której ten utwór pochodzi? Bo ciekawi mnie, czy tylko mi ta kompozycja tak silnie przypomina "Six Blade Knife"...

piosenka na dziś:
Queen - Death on Two Legs (Dedicated to...)

Temat postu:
PostWysłany: Śro Sie 22, 2007 6:07 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wieluń
System Of A Down - Chop Suey

Temat postu:
PostWysłany: Śro Sie 22, 2007 6:19 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: Piernikowo
"God"

Temat postu:
PostWysłany: Śro Sie 22, 2007 8:20 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Somebody to love - w wwykonaniu George'a Michaela

Temat postu:
PostWysłany: Czw Sie 23, 2007 8:20 pm 
The doors - Alabama song[Whiskey Bar] dzisiaj rządzi w moim programie do odtwarzania muzy

Temat postu:
PostWysłany: Czw Sie 23, 2007 10:29 pm 
Sierżant Pepper
Awatar użytkownika

Michelle napisał(a):
"Water of Love" jest zaskakująco dobre. Chociaż nie można sie tego spodziewać po tytule. No ale co ja się będę rozpisywać, wystarczy wspomnieć chociażby Springteen`owski tytuł (i to albumu!) - "Tunnel of Love". Hehe. Skąd im takie nazwy do głowy przychodzą...

Może faktycznie po angielsku to nie brzmi głupkowato, ale jeśli przetłumaczy się niektóre rzeczy na rodzimy język... to wychodzą! 'Tunele miłości' bokami. :lol:

Jeszcze a propos "Water of Love". Znasz, tolo, całą płytę, z której ten utwór pochodzi? Bo ciekawi mnie, czy tylko mi ta kompozycja tak silnie przypomina "Six Blade Knife"...

piosenka na dziś:
Queen - Death on Two Legs (Dedicated to...)

Michelle! Dla mnie Knopfler is god! Znam całą dyskografię i czekam właśnie na nową płytkę. Obydwa utwory, które wspominasz, pochodzą z debiutanckiej, kapitalnej płyty Dire Straits - po prostu Dire Straits z 1978 roku. Jest na niej też m.in. super-klasyk Sultans Of Swing. Polecam serdecznie. Ta gitara! Aż sobie puszczę, dzięki za przypomnienie.

Aha, Tunnel Of Love to też tytuł piosenki Dire Straits, podobno dużo lepszej od Springsteenowskiej (wersji Bossa nie słyszałem). Jeden z najpiękniejszych utworów lat 80-tych z pewnością. Ta solówka na końcu... eh, dzieciństwo się przypomina... :roll:

PS. Czemu piszesz, że Water Of Love jest zaskakująco dobre? :P Wszystko Knopflera jest genialne :P

No to u nie dziś:
The Beatles - Help! (przydało się dziś w pracy)

Temat postu:
PostWysłany: Pią Sie 24, 2007 5:10 pm 
Znów doorsi i alabama song :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Temat postu:
PostWysłany: Sob Sie 25, 2007 4:11 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Last Christmas - George Michael
Boze kocham jego głos
I chcę już zimę
mam dość upałów ...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1104 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 56  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości