Polski Serwis Informacyjny The Beatles

Istnieje od 2001 roku. Codzienna aktualizacja, ksiazki, filmy, plyty.
jesteś na Forum Polskiego Serwisu Informacyjnego The Beatles
Obecny czas: Pon Cze 16, 2025 1:23 am

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 606 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 31  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Gru 18, 2006 9:02 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
No wlasnie Lukaszu, tez chcialem wlasnie o tym wspomniec, przy okazji pytajac, czy ktos ma szanse nagrac ten program. Ja niestety nie mam takiej mozliwosc, a z powodu przejsciowych problemow technicznych jakosc "jedynki" pozostawia wiele do zyczenia :?

pozdr i czekam na odpowiedz
Karol

We got married" :)

Temat postu:
PostWysłany: Wto Gru 19, 2006 4:53 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Miejscowość: Londyn/Abbey Road/namiot przy pasach
no wlasnie ja tez, czekam albo o informacji kto ewentualnie w jakis sposob to nam udostępni (choc na pewnien czas) do sciągnięcia, lub ewentualnie jakies informacje o powtorkach ...
Bo calkiem zapomnialam o tym koncercie ...
shit !

Temat postu:
PostWysłany: Pon Gru 25, 2006 1:01 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
A wiec - ogladal ktos z Was ten program? Ja spoznilem sie na pierwsze 5 minut...ale Paula nie bylo!! Nie ma jak nasza kochna TVP1 - wpierw pusci info...a poznej jest zamet :wink: No ale moge sie mylic - choc malo prawdopodobne jest, ze Macca byl na samym poczatku show :wink:

Temat postu:
PostWysłany: Pon Gru 25, 2006 2:09 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Oglądałam, jednocześnie się ucząc, więc teoretycznie mógł mi Paul umknąć. Teoretycznie.
Zdaje się, że TVP zakupiła prawa do wyemitowania tylko części koncertu. Ładnie, ładnie, coraz lepiej... ;)

Temat postu:
PostWysłany: Pon Gru 25, 2006 2:20 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Na poczatku nie bylo Paula, pozniej zreszta tez nie. Mam slabej jakosci nagranie calosci programu, ale jeszcze nie mialem czasu by je dokladniej obejrzec, a calosci "na zywo" sluchalem zajmujac sie swoimi sprawami w innym niz telewizor pokoju :)

We got married" :)

Temat postu:
PostWysłany: Pon Gru 25, 2006 3:16 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
W srode 27 grudnia o godzinie 21:30 (naszego czasu) telewizja BBC One wyemituje program "Imagine: The Beatles In Love". Material bedzie poswiecony pracy nad postaniem spektaklu grupy Cirque Du Soleil oraz płycie "Love".

W programie zobaczymy wywiady m.in z Paulem McCartneyem, Ringo Starrem, Yoko Ono Lennon, Olivia Harrison, duetem Martinow i innymi.

Zapraszam do obejrzeniazwiatuna filmowego.

Temat postu:
PostWysłany: Pon Gru 25, 2006 5:07 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Mi się dosyć podobał tamten koncert, chociaż wielka szkoda, że zabrakło na nim Osoby, na którą naprawdę czekałam. A jakieś buble były ;) A na początku był George (Gershwin), sobie nuciłam radośnie!

Ładny zwiastun. Olivia ma coś w twarzy Cynthiowego, nieprawdaż?

Temat postu:
PostWysłany: Śro Lut 28, 2007 1:56 pm 
Little Child

Miejscowość: Kielce/W-wa
w czwartek o północy na tvp2 "zabiłem Johna Lennona"

Temat postu:
PostWysłany: Śro Lut 28, 2007 8:48 pm 
Sierżant Pepper

Miejscowość: Ruda Śląska- Halemba
Nie wiem czy wytrzymam (zrobię wszystko aby wytrzymać), ale obejrzę to!!

2.11.2007- dzień w którym pękło niebo :(

Temat postu:
PostWysłany: Czw Mar 01, 2007 1:32 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warmia
I KILLED JOHN LENNON
producent: CHANNEL FOUR INTERNATIONAL LIMITED, film trwa 48 minut.

Poniżej zamieszczam recenzję zaczerpnięta z
http://program.tvp.pl/2,5263575,000000.html

Film dokumentalny, Wielka Brytania 2005 Reżyseria: Chris Wilson " Było dość zimno i wietrznie. Wiedziałem, że to jest ten dzień. Nagle na Central Park West pojawiła się limuzyna. To była chwila......Samochód się zatrzymał. John Lennon minął mnie. Wyjąłem rewolwer. Wymierzyłem w jego plecy.... Zabiłem Johna Lennona". - tym wstrząsającym wyznaniem, odtworzonym z taśmy magnetofonowej, rozpoczyna się dokument przedstawiający portret zabójcy. Film dsłania kulisy morderstwa jednego z najbardziej charyzmatycznych twórców współczesnej kultury masowej. John Lennon był głosem pokolenia, stał się przywódcą duchowym młodzieży. Film powstał w 25. rocznicę jego tragicznej śmierci. Eksbeatles zginął w poniedziałek 8 grudnia 1980 roku, tuż przed godz. 23. Został zastrzelony przez Marka Chapmana przed własnym domem w Nowym Jorku. Natychmiast trafił do szpitala Roosevelta. Miał cztery rany postrzałowe: trzy w górnej części klatki piersiowej i jedną w lewej ręce. Doktor Stephan Lynn był bezradny, nie mógł uratować pacjenta. Musiał jeszcze rozmawiać z żoną zmarłego, Yoko Ono. Po publicznym ogłoszeniu śmierci Johna Lennona uwaga mediów skupiła się na 25 - letnim zabójcy z Teksasu, który od razu oddał się w ręce policji. Mark Chapman przyznał się do winy i został osądzony bez procesu. Dobrowolnie poddał się karze dożywotniego więzienia. Opinia publiczna nie poznała okoliczności ani motywów zbrodni. Powody, dla których zginął słynny muzyk pozostawały zagadką. Dziesięć lat później Chapman zechciał udzielić pierwszego wywiadu znanemu dziennikarzowi, Jackowi Jonesowi. Swoista spowiedź zabójcy rzuciła nowe światło na sprawę morderstwa Johna Lennona. Przez lata Jack Jones nagrywał na taśmę analizował i badał wypowiedzi swego rozmówcy. Dzięki tym taśmom poznajemy prawdziwą historię człowieka, który zabił Johna Lennona. Z wielogodzinnych zwierzeń wyłania autoportret Chapmana z jego marzeniami, fobiami i fascynacjami. Na początku lat 60. - podobnie jak cały świat - oszalał na punkcie Beatlesów, a zwłaszcza lidera zespołu Johna Lennona. Naśladował swego idola, chciał, by ludzie wielbili jego samego, jak Lennona. Potem przeżywał fascynacje Chrystusem i na koniec bohaterem książki J.D. Salingera "Buszujący w zbożu", będącym symbolem alienacji młodych ludzi. Napisana w 1951 r. powieść pośrednio przyczyniła się więc do śmierci Johna Lennona. Kim naprawdę jest Mark Chapman? Jak oceniać jego zachowania? Czy jest schizofrenikiem, który nie ręczy za swoje czyny czy chorobliwie ambitnym człowiekiem odreagowującym na swym idolu własne niepowodzenia? W filmie wypowiadają się: pisarz Paul Gambacci, dr Paul Giles z Oxford University, dr David Printz z nowojorskiego Instytutu Psychiatrii, psycholog Susan Young oraz Craig Unger, autor książki o Marku Chapmanie, a także dziennikarz Jack Jones. Ponadto mówią ludzie, którzy świetnie pamiętają tamte dramatyczne wydarzenia: były nowojorski policjant, Peter Cullen i dr. Stephan Lynn. Ilustarcją są archiwalne zdjęcia i materiały filmowe.

Temat postu:
PostWysłany: Czw Mar 01, 2007 2:43 pm 
młodszy fan

Miejscowość: okolice Poznania
Czy ktoś to będzie nagrywał i może później udostępnić ?

Temat postu:
PostWysłany: Pią Mar 02, 2007 10:23 am 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Obejrzałam I Killed John Lennon. Co mogę powiedzieć? Moja charakterystyka filmu- okresliłabym go jako studium anatomii zbrodni dokonanej przez psychopatycznego fana. Jako podstawę zbrodni zakładam egoizm. Facet zupełnie się nie liczy z odczuciami, uczuciami innych osób i co najciekawsze nawet nie ma świadomości, że taki jest. Psycholog kliniczny wypowiadający się w filmie okreslił jego osobowość jak narcyzm.
Zastanawia mnie fakt, jak wiele złego może dokonać nieuświadomiony egozim??? Wpływa na losy wielu ludzi, wpływa na losy świata. Egoistami byli dla mnie też Hitler i Stalin- do dziś pokutujemy za skutki ich władzy.
Jest tylko jedna rzecz, której zazdroszczę mordercy - płyta Double Fantasy podpisana przez Johna.... ciekawe co ten skurczybyk z nią zrobił... (sory za słownictwo- ale to i tak najdelikatniejsze określenie jakie można mu przypisać).

Temat postu:
PostWysłany: Pią Mar 02, 2007 1:42 pm 
Lovely Rita
Awatar użytkownika

Miejscowość: Leńcze/Kraków
Co się stało z płytą?

http://www.beatles.kielce.com.pl/wz_lis ... 4&senazwa=

http://www.beatles.kielce.com.pl/wz_lis ... 8&senazwa=

Jeszcze znalazłam coś o tym filmie na stronie.

http://www.beatles.kielce.com.pl/wz_lis ... 8&senazwa=

Temat postu:
PostWysłany: Pią Mar 02, 2007 2:37 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Co to za popularność?- Znienawidzona. Takich osobników należy alienować.
Jestem zdania, że należy poznać "zdanie drugiej strony", czyli motywy tego egoistycznego świra. Niech świat czego należy się wystrzegać - ku przstrodze na przyszłość. Pora nadania dokumentu (północ)- też odpowiednia- dla zainteresowanych.

.... taką płytę porzucić w krzaki- nie to nie jest wybaczalne....
Oglądałam spokojnie...ale zdradzę, że po emisji skoczyło mi ciśnienie - serce mi jakoś "waliło" i nie mogłam usnąć aż do 2.30....

A tak wogóle- poza mną ktoś oglądał??? Tylko ja tu się udzielam? Podyskutujcie! Come on!

Temat postu:
PostWysłany: Pią Mar 02, 2007 5:58 pm 
Lovely Rita
Awatar użytkownika

Miejscowość: Leńcze/Kraków
Nie, nie oglądałaś sama. Tylko wiesz... po obejrzeniu tego filmu dla mnie to morderstwo przestało być zagadką. Wszystko stało się jasne i oczywiste. Proste - aż za proste. I sama nie wiem co o tym myśleć. Dokument "dotknął" tak blisko tego wydarzenia. Oglądanie było jak wejrzenie do umysłu Chapmana. Niesamowite.

Temat postu:
PostWysłany: Pią Mar 02, 2007 6:08 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wieluń
ja nie oglądałem...ma ktoś może nagrane albo znalazł w internecie?

Temat postu:
PostWysłany: Pią Mar 02, 2007 11:51 pm 
Lovely Rita
Awatar użytkownika

Miejscowość: Koszalin
Ja też oglądałam. Nadal zastanawia mnie to, do czego może doprowadzić obsesyjne patrzenie w idola i jak niewiele dzieli miłość do nienawiści...Nienawidzić kogoś za to, że powiodło mu się w życiu...Trzeba być bardzo nieszczęśliwym i zakompleksionym.

Temat postu:
PostWysłany: Sob Mar 03, 2007 12:39 am 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Miejscowość: Londyn/Abbey Road/namiot przy pasach
moze i był zakompleksiony i nieszczęśliwy, ale za to co robił, z mojej strony nigdy nie doczeka się na nawet kawalątek litości ...
Nawet mimo to ze powiedział "zaluje ze go zabilem".
Niech sobie załuje, to życia Johnny'emu nie wróci ... :(

Temat postu:
PostWysłany: Sob Mar 03, 2007 2:49 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsk Podlaski
Ciężko mi się ten dokument oglądało. Chyba wolałbym nie znać takich szczegółów jakie zostały przedstawione. Co za bezsensowna śmierć.

Temat postu:
PostWysłany: Sob Mar 03, 2007 11:43 pm 
Lovely Rita

to chyba najobrzydliwsza rzecz, jaką w życiu widziałam! 48 minut oglądania obłąkanego oblecha, który jeszcze uważa się za drugiego Chrystusa :x smutne to..

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 606 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 31  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości