Polski Serwis Informacyjny The Beatles

Istnieje od 2001 roku. Codzienna aktualizacja, ksiazki, filmy, plyty.
jesteś na Forum Polskiego Serwisu Informacyjnego The Beatles
Obecny czas: Pon Cze 16, 2025 9:46 am

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 370 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Sob Cze 10, 2006 1:53 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsk Podlaski
powtórka z Korei :( :wink:
coś mi się wydaje, że z Niemcami będzie 0:4 (tak jak z Portugalią :wink: ), a z Kostaryką wreszcie sobie pogramy bez nerwów (jak z USA) i bedzie mała powtórka z rozrywki :wink:
Ale mistrzostwa mogą się obyć i bez naszego wspaniałego kraju :wink:
Dzisiaj 2 fantastyczne mecze: Argentyna - WKS, już nie mam co typować, bo i tak niezgadne, oraz Anglia - Paragwaj.
jeden będzie dość egzotyczny: Szwecja - Trynidad i Tobago :roll: stawiam na 7:0 (może wreszcie coś trafie :wink: )

Temat postu:
PostWysłany: Sob Cze 10, 2006 3:15 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Wiesz, jak się bardziej zastanowić, to ostatni w pełni udany mecz to mecz z 2002 POL-USA 3-1 na Mś. Choć do dziś nie potrafię zrozumieć, dlaczego po tamtych dobrych eliminacjach nastały tak kiepskie mistrzostwa. Ale do 30 razy sztuka 8)

Temat postu:
PostWysłany: Sob Cze 10, 2006 8:16 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Miejscowość: Karlstad
0:0 przy tak latwej do ogrania druzynie?? Jak moglo do tego dojsc?? :shock: :( Porazka.. A tyle ladnych sytuacji... Poczatek swietny - duuuzo dynamiki.. potem napiecie tylko spadalo..

Mecz z Anglia zdzierzylam tylko przez jakies 40 minut. Nic sie nie dzialo!!! A samobojcza bramke przegapilam (za pozno przyszlam ;)).

Temat postu:
PostWysłany: Sob Cze 10, 2006 9:06 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Miejscowość: Mikołów / Gdańsk
Ech, Anglicy fuksem wygrali... :? :( Farciarze... Co jak co, ale remis się Paragwajowi należał... a może i wygrana.
A co do Szwecji... mimo mojej sympatii do Skandynawii zazwyczaj w takich meczach kibicuję drużynie teoretycznie skazanej na pożarcie... dlatego remis mnie ucieszył :) Co innego, gdyby to Norwegia grała zamiast Szwecji... :P

Temat postu:
PostWysłany: Sob Cze 10, 2006 11:18 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Maveric napisał(a):
Ja często trafiam (szkoda, że nie w totolotku) na ostatnim angielskim na 30 trafień w zadaniu true/false (w ogóle bez czytania) trafiłem 30... Wszyscy teraz myślą, że mam jakieś zdolności paranormalne :-)

No to doskonale, mam nadzieję, że kolejny mecz z Polską też dobrze obstawisz i wygram kolejną porcję lodów :D Ta dzisiejsza była niczego sobie:D (Kremu sułtańskiego nie podają nigdzie :cry: )

Temat postu:
PostWysłany: Nie Cze 11, 2006 5:32 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Ringo napisał(a):
0:0 przy tak latwej do ogrania druzynie?? Jak moglo do tego dojsc?? :shock: :( Porazka.. A tyle ladnych sytuacji... Poczatek swietny - duuuzo dynamiki.. potem napiecie tylko spadalo..

Mecz z Anglia zdzierzylam tylko przez jakies 40 minut. Nic sie nie dzialo!!! A samobojcza bramke przegapilam (za pozno przyszlam ;)).

no słabiutko Szwedzi... chociaz ja stawialem w tym meczu na 1-1. Trynidad grajacy przez całą połowe w 10...ehh

Maveric- nie o takie rozwiniecie mi chodzilo:) fakty sa takie ze zagralismy slabo, ale tez i takie ze sedzia byl slabszy od nas. a Twoje - Pawle ironiczne teksty za duzo do dyskusji nie wnosza.

PS
Jak juz pisalem nikt za nas zadania wówczas nie odrobil- mielismy wystarczajaca ilosc punktow- ale ja wiem, Ty wiesz swoje.

Temat postu:
PostWysłany: Nie Cze 11, 2006 5:54 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Ja żartuje, ja na prawdę nie mam zamiaru się wyżywać na naszych piłkarzach, tylko tak mi do głowy przyszło :oops:

Temat postu:
PostWysłany: Pon Cze 12, 2006 9:50 am 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: www.the-beatles.pl
greg napisał(a):
Pawel napisał(a):
greg napisał(a):
bez komentarza, wiecej nie wypowiem sie na temat pilki noznej w wydaniu naszych reprezentantów.

Ale ponarzekam troche
1. sedzia Japoniec- fatalnie fatalnie fatalnie, widzial faule których nie bylo, nie widzial tych co byly...spalony?? jaki spalony??
2. Janas- tak przegrywac 0-1 z słabiakami i czekac ze zmianami do 70 minuty to trzeba byc wybitnym idiota. Jelen i Brozek, albo Rasiak weszliby w polowie to moze by cos bylo. Szczegolnie ze Zurawski gra beznadziejnie...po co on tam pojechał??

A trawa była zbyt zielona, i gacie były za ciężkie!!! :wink: :lol: :lol:

rozwiń??

Nie chce mi się.

Temat postu:
PostWysłany: Pon Cze 12, 2006 9:54 am 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Najciekawszym meczem, jak dotąd był mecz otwarcia, Niemcy - Kostaryka, no i może jeszcze Argentyna - Wybrzeże.
Pozostałe mecze, nie licząc "naszego" były OK, poprawne, ale nie porywające.
Czekam na mecze w systemie play-off, gdy drużyny po pierwsze już się rozgrają, po drugie nie będą się oszczędzać, po trzecie będą grali najlepsi z najlepszymi 8)

Temat postu:
PostWysłany: Pon Cze 12, 2006 10:21 am 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

greg napisał(a):
Ringo napisał(a):

no słabiutko Szwedzi... chociaz ja stawialem w tym meczu na 1-1. Trynidad grajacy przez całą połowe w 10...ehh

Maveric- nie o takie rozwiniecie mi chodzilo:) fakty sa takie ze zagralismy slabo, ale tez i takie ze sedzia byl slabszy od nas. a Twoje - Pawle ironiczne teksty za duzo do dyskusji nie wnosza.

PS
Jak juz pisalem nikt za nas zadania wówczas nie odrobil- mielismy wystarczajaca ilosc punktow- ale ja wiem, Ty wiesz swoje.

Dobra Greg,
punktów mieliśmy dość, nie będę próbować udowadniać, że było inaczej :wink: :lol:
ale jak przyszło grać z Anglią to raz wciry, i drugi raz też wciry.
Przez weekend trochę rozmawiałem o footballu, m.in z gostkiem który sam był piłkarzem i dość mądrze gadał.
Myślę, że miał rację mówiąc że Polska gra 3, czasami 4 zawodnikami, podczas gdy wszystkie pozostałe drużyny grają 11 zawodnikami. Football totalny, gdzie należy wykorzystywać również grę przeciwników.
Ktoś tu chwalił Sobolewskiego i Bąka. A mój znajomy na nich właśnie nie pozostawił suchej nitki.
Powszechne jest również oburzenie na ustawienie drużyny z jednym tylko napastnikiem...
Janas wygrał takim ustawieniem z Chorwacją, zapomniał chyba że 1) to był mecz sparingowy i Chorwacja nie grała o Mistrzostwo Świata, 2) Ekładorianie to nie Chorwaci....
Ja na piłce się nie znam, nie potrafię fachowo oceniać stylu gry, ale jako laik mogę śmiało powiedzieć, że tak szmatławie jak nasi to na razie jeszcze nikt nie zagrał. Oglądałem uważnie i pamiętam że w pierwszej połowie ani razu nie strzelaliśmy na bramkę Ekładorian. To chyba mówi wszystko samo za siebie...
Stąd ten wstyd i złość. Przegrać jak Paragwaj to można, ale z Paragwaju nikt się po tym meczu zAnglią nie będzie śmiał! Ani z Wybrzeża czy nawet Kostaryki...

Temat postu:
PostWysłany: Pon Cze 12, 2006 1:44 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

okazałem się niesamowitym fachowcem jeżeli chodzi o mecz Trynidadu ze Szwecją :roll: zauważyłem, że na tych mistrzostwach nie ma na razie słabych drużyn. Nawet Angola potrafi niezle kopać piłkę :) Tylko nasi jakoś tak... nie bardzo. :( :wink:

Temat postu:
PostWysłany: Pon Cze 12, 2006 2:04 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Pawel napisał(a):
greg napisał(a):
Ringo napisał(a):

PS

Dobra Greg,
punktów mieliśmy dość, nie będę próbować udowadniać, że było inaczej :wink: :lol:
ale jak przyszło grać z Anglią to raz wciry, i drugi raz też wciry.
Przez weekend trochę rozmawiałem o footballu, m.in z gostkiem który sam był piłkarzem i dość mądrze gadał.
Myślę, że miał rację mówiąc że Polska gra 3, czasami 4 zawodnikami, podczas gdy wszystkie pozostałe drużyny grają 11 zawodnikami. Football totalny, gdzie należy wykorzystywać również grę przeciwników.
Ktoś tu chwalił Sobolewskiego i Bąka. A mój znajomy na nich właśnie nie pozostawił suchej nitki.
Powszechne jest również oburzenie na ustawienie drużyny z jednym tylko napastnikiem...
Janas wygrał takim ustawieniem z Chorwacją, zapomniał chyba że 1) to był mecz sparingowy i Chorwacja nie grała o Mistrzostwo Świata, 2) Ekładorianie to nie Chorwaci....
Ja na piłce się nie znam, nie potrafię fachowo oceniać stylu gry, ale jako laik mogę śmiało powiedzieć, że tak szmatławie jak nasi to na razie jeszcze nikt nie zagrał. Oglądałem uważnie i pamiętam że w pierwszej połowie ani razu nie strzelaliśmy na bramkę Ekładorian. To chyba mówi wszystko samo za siebie...
Stąd ten wstyd i złość. Przegrać jak Paragwaj to można, ale z Paragwaju nikt się po tym meczu zAnglią nie będzie śmiał! Ani z Wybrzeża czy nawet Kostaryki...

konstuktywna krytyke rozumiem, ale nie lubie jak ktos moje wypowiedzi kwituje jakimis głupimi ironizmami w ogóle nie odnoszac sie do tego co napisałem. Moim zdaniem do Baka nie mozna mieć większych zastrzeżeń niz do Baszczyńskiego- który zawinił przy obu bramkach (przy pierwszej nie wiem sam jak on to zrobil ze nie przycisnął tego kurdupla, a przy drugiej nie wyszedł do pułapki), Sobolewski- zagrał średnio, niczym nie zachwycił tak jak cała kadra, ale najwiecej zastrzezen mam do Zurawskiego, który miał byc motorem no i jak wspomniales do ustawienia.

PS
Widziałeś jakąs druzynę która grałaby na maxa 11 zawodnikami...?? nawet Niemcy mieli swojego Fridricha, który popełnił goeszy błąd niz Baszczyński przy drugiej bramce. Moim zdaniem z kwadorem graliśmy 0 zawodników, ale...mimo to moglismy z nimi powalczyc, bo to cieniutki zespół, gdyby uznano nam prawidłową bramke- tyle mam do powiedzenia w tej kwestii.

Temat postu:
PostWysłany: Pon Cze 12, 2006 2:06 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Yer Blue napisał(a):
okazałem się niesamowitym fachowcem jeżeli chodzi o mecz Trynidadu ze Szwecją :roll: zauważyłem, że na tych mistrzostwach nie ma na razie słabych drużyn. Nawet Angola potrafi niezle kopać piłkę :) Tylko nasi jakoś tak... nie bardzo. :( :wink:

zgadzam się...swietne mecze (oprócz naszego) i zaden nie pozwala sie oderwac od telewizora...:) załuje że WKS nie dał rady zremisować- to by było coś - zreszta postawiłem w tym meczu 2-2:/

Temat postu:
PostWysłany: Pon Cze 12, 2006 5:52 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Greg, moja ironia była czysto szyderczo-ironiczna, bo Ty lubisz bronić polską reprezentację. Wszyscy widzieli jak żałośnie Polacy grali (dziś z resztą fani doczekali się wręcz przeprosin w tej sprawie od Reprezentacji), a Ty próbowałeś ich bronić.
Jest takie powiedzenie "złej baletnicy przeszkadza i rombek u spódnicy".
Naszym też zawsze wszystko przeszkadza. Bo by wygrali gdyby nie to nie tamto i takie tam sra... w banie :roll:
Grali najgorzej ze wszystkich dotychczasowych drużyn.
Od 20 lat polska reprezentacja tak właśnie gra w ważnych meczach.
Choć przyznaję, że liczyłem na remis z Ekładorianami, bo Ekładorianie nie wydawali mi się lepsi czy gorsi od naszych grupowych rywali Austrii, Walii, czy Azerbejdżanu.
Okazało się, że jest naprawdę fatalnie. Już długo znowu nie będę tryskał optymizmem, i teraz nie wygłupię się obstawiając skromną porażkę 2:1 z Niemcami tylko powiem śmiało: będzie 4:0 dla gospodarzy! :(

Temat postu:
PostWysłany: Wto Cze 13, 2006 1:17 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

bardzo szkoda mi WKS i Ghany, że trafiły na wyjątkowo mocne grupy, mogą z nich nie wyjść. Szczególnie mocna wydaje się ta z Argentyną, już nazywana grupą śmierci. A Wybrzeże, jak i Ghana są wspaniali. Uwielbiam Afrykańską piłkę, tylko ci zawsze mają pecha...jak Senegal 4 lata temu (stać ich było na jeszcze więcej), czy Nigeria w 1994 roku, dla mnie tamta drużyna była bezkonkurencyjna (ten "taniec" z piłką :) ), tylko trafili na fuksiarskich Włochów, którzy jakimś cudem doczłapali się do finału, a wyszli z grupy z 3 miejsca. Pamiętam ten mecz z Nigerią, Afrykanie byli lepsi, tylko w ostatnich minutach Costacurta (do dziś mi się śni :evil: ), wyrównał na 1:1 i w dogrywce Włosi strzelili karniaka...

Temat postu:
PostWysłany: Wto Cze 13, 2006 2:14 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

A Kamerun!!!???
Też zawsze ładnie grali! 8)
W 1982 Boniek, Lato, Smolarek i spólka nie byli w stanie strzelić im gola! 8)

Temat postu:
PostWysłany: Wto Cze 13, 2006 4:13 pm 
Lovely Rita
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsko - Biała
A wogóle wczoraj cały ten mecz był świetny :D Zwłaszcza końcem pierwszej połowy... tyle okazji do strzału i to u obydwu drużyn. Byłam za Ghaną... szkoda, że się im nie udało :roll:

Temat postu:
PostWysłany: Śro Cze 14, 2006 8:56 am 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Yer Blue napisał(a):
Pamiętam ten mecz z Nigerią, Afrykanie byli lepsi, tylko w ostatnich minutach Costacurta (do dziś mi się śni :evil: ), wyrównał na 1:1 i w dogrywce Włosi strzelili karniaka...

To chyba Baggio przepchnął makaronów w tym meczu (bramka na 1:1 chyba w 89 min...). Farciarstwo niebywałe, a i zwycięstwo kompletnie niezasłużone... I jeszcze pamietam ten tendencyjny komentarz triumfującego Zimocha... ech... Bardzo mi było szkoda Nigeryjczyków...

Temat postu:
PostWysłany: Śro Cze 14, 2006 11:39 am 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Pawel napisał(a):
Greg, moja ironia była czysto szyderczo-ironiczna, bo Ty lubisz bronić polską reprezentację. Wszyscy widzieli jak żałośnie Polacy grali (dziś z resztą fani doczekali się wręcz przeprosin w tej sprawie od Reprezentacji), a Ty próbowałeś ich bronić.
Jest takie powiedzenie "złej baletnicy przeszkadza i rombek u spódnicy".
Naszym też zawsze wszystko przeszkadza. Bo by wygrali gdyby nie to nie tamto i takie tam sra... w banie :roll:
Grali najgorzej ze wszystkich dotychczasowych drużyn.
Od 20 lat polska reprezentacja tak właśnie gra w ważnych meczach.
Choć przyznaję, że liczyłem na remis z Ekładorianami, bo Ekładorianie nie wydawali mi się lepsi czy gorsi od naszych grupowych rywali Austrii, Walii, czy Azerbejdżanu.
Okazało się, że jest naprawdę fatalnie. Już długo znowu nie będę tryskał optymizmem, i teraz nie wygłupię się obstawiając skromną porażkę 2:1 z Niemcami tylko powiem śmiało: będzie 4:0 dla gospodarzy! :(

rozumiem ze uwazasz ze spalony był?? nie mówie ze zagrali dobrze, mówie że sedziowanie w tych MS jest do dupy.

Mecz Włochy - Ghana był tego najlepszym dowodem... 1 karny dla Ghany mógł być (ten pierwszy- choc niekoniecznie), przy drugim niby karnym ewidentna kartka nalezała sie Ghanczykowi...potem jeszcze dwa spalone na Włochach z kosmosu i i po drugim brutalny faul Kuffura - od tyłu na nogi..bez kartki :O padłem z wrażenia i nie mogłem wstać. Zeby w jednej akcji popelnic tak dwa kardynalne bledy.

PS. Roberto był wielkim piłkarzem, sam potrafił wygrywać mecze - po prostu zrobił to i tym razem.

PS2.
Wybacz Pawle, ale sedzia to zawód, a sedzia na MS to powazny zawód, nie wyznaje zasady polskich kmentatorów którzy przyznaja im zawsze swieta racje. Jak ktos popełnia błąd to się o tym mówi, szczególnie że bierze za to pieniądze - pół biedy takie błędy jak spalone w meczu Włoch, oni i tak sobie dali rade, 2-0 czy 4-0, to juz nie zrobi różnicy, ale w meczu Polski (ponownie mówie - obie druzyny graly slabiutku) wypaczyło to wynik...przy stanie 1-1 wsyztsko byłoby mozliwe. Tak samo sedzia skrzywdzil wczoraj Francuzów (mimo ze ich nie cierpie i mimo ze zagrali słabiutko- to karny za rękę im sie należał). Nie ma dnia żeby nie było jakiegoś ekscesu...przedwczoraj - bramka Japończyków uznana po ewidentnym faulu na australijskim bramkarzu...

PS3. wspomniane przez Ciebie przysłowie jest naduzywane...i to jest tego przykład...jak se wypracowalismy bramke, to czemu mamy jej nie dostać???? bo sedziowie są słabi, ot co. Co ciekawe przydarza sie to głównie sędziom spoza Europy: Polska-japończyk, Włochy-brazylijczyk, Australia- egipcjanin...i tutaj jedynie mecz Francji jest wyjatkiem - rosjanin (ale gdzie Rosji do Europy ;) )

PS4
Druzyny z Afryki zawsze miały to coś, mnie zachwyciła prędkość zawodników WKS- niesamowici, szkoda mi własnie ich bo oni zasłużyli by wygrać z Argentyna. Swoja droga do tej pory najciekawsze mecze są własnie te z udziałem druzyn z Czarnego Lądu. - nie widzialem tylko meczu Togo- szkoda ich...bo pewnie w 11 daliby rade.

Temat postu:
PostWysłany: Śro Cze 14, 2006 12:56 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

walrus napisał(a):
Yer Blue napisał(a):
Pamiętam ten mecz z Nigerią, Afrykanie byli lepsi, tylko w ostatnich minutach Costacurta (do dziś mi się śni :evil: ), wyrównał na 1:1 i w dogrywce Włosi strzelili karniaka...

To chyba Baggio przepchnął makaronów w tym meczu (bramka na 1:1 chyba w 89 min...). Farciarstwo niebywałe, a i zwycięstwo kompletnie niezasłużone... I jeszcze pamietam ten tendencyjny komentarz triumfującego Zimocha... ech... Bardzo mi było szkoda Nigeryjczyków...

to jeden z 2 najbardziej emocjonujących meczów jakie w życiu oglądałem, tak więc dobrze pamiętam, że to Costacurta strzelił w ostatnich sekundach tego wyrównującego gola. Pamiętam to jak dziś! to był straszny fuks, bramkarz nie sięgnął nogą po piłkę...swoją drogą ten Costacurta nie starzeje się czy co?! facet do dzisiaj gra w jakimś Włoskim klubie... Baggio strzelił karniaka w dogrywce (kolejny fuks!), bo w finale już przestrzelił... ten drugi mecz to Argentyna - Nigeria. Yeykini strzelił gola z połowy boiska- czy ktoś to pamięta? Nigeria czarowała... chociaż dzisiaj gole lecą już z przeciwległych bramek :roll: :wink:

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 370 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 19  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości