svarog napisał(a):Ułożyłem listę posiłkując się postami Argusa i Fangorna.
svarog napisał(a):Niektóre z piosenek z ankiety mają po kilka wersji, niektóre tylko niedoskonałe wykonania a jednej z nich w ogóle nie udało mi się odnaleźć (Reelin' and Rockin').
Argus9 napisał(a):Te wszystkie największe kompozycje Chucka Berry'ego poznałem najpierw w wersjach brytyjskich grup z lat 60. a dopiero potem w wersjach Autorskich.
Argus9 napisał(a):podczas sesji Get Back Beatlesi zarejestrowali jeszcze jedną kompozycję ChB - Around And Around.
Argus9 napisał(a): I'm Talking About You - komentarz ten sam co wyżej, zostałem kupiony już wersją (choć kiepską technicznie) z Hamburga, zanim usłyszałem wersję z BBC
dr Maxwell napisał(a): Sweet Little Sixteen : ogień!
Yer Blue napisał(a):1. I Got To Find My Baby.
Podoba mi się luz w tej piosence, pauzy gitarowe (może jakaś mikro inspiracja dla "Yer Blues", kto wie)
dr Maxwell napisał(a):Zagłosowałem na :
- Little Quennie : te hamburskie czasy...nawet rozbudowana wersja
- I'm Talking About You ( posłuchajcie jak inna jest interpretacja kompozycji przez The Rolling Stones , płyta Get Yer Ya Ya's Out. Inaczej ,co nie znaczy gorzej)
- Sweet Little Sixteen : ogień!
Fangorn napisał(a):co my tu właściwie oceniamy? Kompozycje Chucka Berry'ego, wykonania The Beatles (czy także wykonania solowe Beatlesów po 1970 roku), poszczególne podejścia Beatlesów do utworów (bo czasem są różne)? W oderwaniu od oryginałów czy w porównaniu do oryginałów?
Fangorn napisał(a):3. "Roll Over Beethoven" (z "With the Beatles") - jednak wygrało z "Rock and Roll Music". Przede wszystkim dzięki perkusji i klaskaniu. Wokal George'a jest może zbytnio "grobowy", ale w jakiś dziwny sposób pasuje do całości.
Yer Blue napisał(a):2. Rock And Roll Music.
Monotonne ale wokal Johna to wulkan fajnych wibracji.
dr Maxwell napisał(a):Little Quennie - przy tej kompozycji powinna być wzmianka o płycie Stonesów ''Get Yer...". Jest na niej również Carol.
svarog napisał(a):/Rock And Roll Music/ Wspaniała piosenka. Ciekawe który utwór Chucka ma najwięcej coverów? Ja obstawiałbym właśnie na ten tytuł.
Wróć do Najlepsze, najgorsze, ulubione i znienawidzone utwory oraz płyty Beatlesów.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość