Tak. Nie warto jednak organizować takich rankingów. Wszystko się po czasie zmienia, utwory przeżywają chwile uznania, potem zastępują je inne, by następnie do łask znowu powróciły te wcześniejsze i tak w kółko. Na szczęście koło obraca się tylko w ramach (osiach?) jednego zespołu. The Beatles. Nie wiem czy gdzieś tu toczy się dyskusja pełna zachwytów nad ostateczną zgodą jaka nastała pomiędzy youtubem a właścicielem praw do piosenek czy też McCartneyem Paulem (kto to wie, może mi wyjaśnić) w rezultacie której możemy ich słuchać na rzeczonym odtwarzalniku internetowym. Jak dla mnie to cenna możliwość, bo lubię sobie zobaczyć co ludzie piszą w komentarzach o tej czy tamtej piosence i która jaką ma popularność. Właśnie. Czy ktoś próbował lub wie jak na oficjalnym The Beatles kanale zrobić podgląd wszystkich materiałów by następnie uszeregować je w kolejności np. liczby wyświetleń. Mi się to nie udało. Wygląda, że mają to w jakiś sposób zablokowane. Coś tam można ale tylko na wybranych klipach, a nie na wszystkich. Jeśli ktokolwiek widział ktokolwiek wie to przyjmę z chęcią informacje te. Wymyśliłem, że można wpisać po prostu The Beatles w wyszukiwarkę, ustawić w kolejności wyświetleń i już samodzielnie patrzeć co jest dodane przez oficjalny kanał. Zrobiłem to z czołową kilkudziesiątką. Niektóre piosenki mają przewagę w postaci towarzystwa teledysku, w którym zaistniały dlatego wytłuszczam te które zamieszczono jako samodzielne ścieżki dźwięku. Bez większych niespodzianek, same hity. Cieszy wysoka pozycja Blackbird, Dear Prudence, Got to Get You into My Life. Zaskakuje całkiem niezła Nowhere Man który w standardach światowych nie jest jednym z hitów czołowych. Zaliczyłbym go raczej w poczet półbogów. The End już osiągnęło milion co nie jest może tak dziwne jak zbliżanie się to tej liczby niepozornego I Will. Stan na 23 sierpnia 2019. Możliwe pomyłki ale chyba nie.
Don't Let Me Down 238 mln. Hey Jude 162 mln. Hello, Goodbye 96 mln. A Day in the Life 85 Penny Lane 77 We Can Work It Out 77 Revolution 52 While My Guitar Gently Weeps 47 I Want to Hold Your Hand 42 Yellow Submarine 39 Something 37 Help! 35 Eleanor Rigby 32 Come Together 32 Strawberry Fields Forever "(Restored HD Video)" 28 Here Comes the Sun 27 I Feel Fine 20 Ticket to Ride 19 Strawberry Fields Forever 19 Let It Be 18 Can't Buy Me Love 18 Words of Love 17 Free as a Bird 16 Real Love 14 Paperback Writer 12 Hey Jude 11 In My Life 11 "Yellow Submarine Original Trailer - 1968 (Beatles Official)" 10 Yesterday 9,4 A Hard Day's Night 8,8 Eight Days a Week 8,6 Lady Madonna 8 mln Twist and Shout" 7,7 Hey Bulldog 7,4 "Lucy in the Sky with Diamonds take (1)" 7,1 Ob-La-Di, Ob-La-Da 6,2 Lucy in the Sky with Diamonds 5,4 And I Love Her Blackbird 4,6 "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (Take 9 And Speech)" 4,6 Across the Universe 4,3 Michelle 4,2 Nowhere Man 3,7 A Day in the Life 3,7 Norwegian Wood (This Bird Has Flown) 3,6 I Saw Her Standing There 3,6 With a Little Help from My Friends 3,3 Let It Be 2,7 Come Together 2,6 When I'm Sixty-Four 64 2,6 Yesterday 2,6 Helter Skelter 2,6 Drive My Car 2,6 Dear Prudence 2,6 She Loves You 2,2 Here, There and Everywhere 2,2 Strawberry Fields Forever 2,1 Taxman 1,8 All You Need Is Love 1,7 Tomorrow Never Knows 1,5 Get Back 1,5 The Long and Winding Road 1,4 The End 1 I Will 972 tyś. Birthday 917 tyś. Got to Get You into My Life 873 tyś.
_________________ Ah, matches.
|