Polski Serwis Informacyjny The Beatles

Istnieje od 2001 roku. Codzienna aktualizacja, ksiazki, filmy, plyty.
jesteś na Forum Polskiego Serwisu Informacyjnego The Beatles
Obecny czas: Pon Cze 16, 2025 4:37 am

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 390 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 20  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Nie Cze 04, 2006 12:15 am 
starszy fan

Miejscowość: Wrocław
Maveric napisał(a):
Przed chwilą przeczytałem zamiast WOLNE POGADUCHY = WOLNE PIELUCHY. Wielce zdziwiony o jakie pieluchy chodzi weszłem w temat po to, by go zaraz zmienić.

O rany... rozwaliło mnie to ... maksymalnie... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Temat postu:
PostWysłany: Czw Cze 08, 2006 6:58 pm 
Lovely Rita
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsko - Biała
No i mam trzecią setkę. W liczniku postów, oczywiście. Mało? Jasne! :D :D :D

Temat postu:
PostWysłany: Czw Cze 08, 2006 7:21 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Karolka napisał(a):
No i mam trzecią setkę. W liczniku postów, oczywiście. Mało? Jasne! :D :D :D
to tylko trójka, a reszta to same zera :lol:

PS. Twój jeden post jest równy 20 moim :cry:

Temat postu:
PostWysłany: Czw Cze 08, 2006 7:26 pm 
Lovely Rita
Awatar użytkownika

Maveric napisał(a):
PS. Twój jeden post jest równy 20 moim :cry:

Hmmm... czy ja już podobny post gdzieś widziałam? :D

Nie masz racji. I nie płacz, Maveric. Nie płacz. Płacz piękności szkodzi (tak to było?) :D :D :D

Temat postu:
PostWysłany: Wto Cze 13, 2006 4:37 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Do tematu z http://www.beatles.kielce.com.pl/phpbb2/viewtopic.php?t=1497
Dziękuję, Ringo i Karolce :oops:
Do Karolki: ja tego wcale nie wymyślałam, tylko tak sobie pisałam "na gorąco". Gdybym musiała planować to, co piszę... Nudzę się na jakiejś lekcji, np. na polskim, kiedy ostatni poprawiający walczą o oceny i tak samo mi przychodzi coś :D Wymyślam sobie widok za oknem(siedzę pod ścianą) i już mamy jakieś szalone opowiadanko. A scenki są z życia wzięte, ale inspirowane tematami na forum :D

Temat postu:
PostWysłany: Nie Cze 18, 2006 7:08 pm 
Lovely Rita
Awatar użytkownika

Audrey napisał(a):
Wymyślam sobie widok za oknem(siedzę pod ścianą) i już mamy jakieś szalone opowiadanko.

jak ja, zupełnie jak ja! :D :D

Temat postu:
PostWysłany: Nie Cze 18, 2006 7:59 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Karolka napisał(a):
Audrey napisał(a):
Wymyślam sobie widok za oknem(siedzę pod ścianą) i już mamy jakieś szalone opowiadanko.

I co Ci z tego wychodzi? Moja najpiękniejsza rzecz, to właśnie opis widoku za oknem, po prostu "zobaczyłam" tam wielkiego czerwonego morsa, pijącego herbatę. (Tak, COŚ mnie zaispirowało;) ). Kończy się tym, że zrywam zasłonę z okna, owijam się nią i śpiewam "Hare Krishna" z "podstawowymi pingwinami" ;) Osoby, które to czytały, były dość zdezorientowane :D A ja mówię, że wystarczy trochę Beatli i trochę wyobraźni :wink:

Temat postu:
PostWysłany: Nie Cze 18, 2006 8:23 pm 
Lovely Rita
Awatar użytkownika

Audrey napisał(a):
Karolka napisał(a):
Audrey napisał(a):

I co Ci z tego wychodzi? Moja najpiękniejsza rzecz, to właśnie opis widoku za oknem, po prostu "zobaczyłam" tam wielkiego czerwonego morsa, pijącego herbatę. (Tak, COŚ mnie zaispirowało;) ). Kończy się tym, że zrywam zasłonę z okna, owijam się nią i śpiewam "Hare Krishna" z "podstawowymi pingwinami" ;) Osoby, które to czytały, były dość zdezorientowane :D A ja mówię, że wystarczy trochę Beatli i trochę wyobraźni :wink:

Heh, mnie wychodzą różnie, przeróżne rzeczy :D
Mam też coś takiego, że gapię sie na przechodzących za tym oknem ludzi, i wymyślam coś na ich temat... imiona, życiorysy, historie, takie tam. Teraz, jak to piszę, to z pewnością nie wydaje się interesujące... jednak wciąga :D

Temat postu:
PostWysłany: Nie Cze 18, 2006 8:54 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Karolka napisał(a):
Heh, mnie wychodzą różnie, przeróżne rzeczy :D
Mam też coś takiego, że gapię sie na przechodzących za tym oknem ludzi, i wymyślam coś na ich temat... imiona, życiorysy, historie, takie tam. Teraz, jak to piszę, to z pewnością nie wydaje się interesujące... jednak wciąga :D

To jest Ob-La-Di, więc chyba możesz coś wrzucić :wink: Jak wciaga, to i nas wciągnie!

Temat postu:
PostWysłany: Wto Cze 20, 2006 3:10 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Tak ostatnio mi wpadło do głowy, że w 2012 roku Londyn org. olimpiadę, więc może Macca wystąpi na otwarciu :-)

Temat postu:
PostWysłany: Wto Cze 20, 2006 6:15 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Maveric napisał(a):
Tak ostatnio mi wpadło do głowy, że w 2012 roku Londyn org. olimpiadę, więc może Macca wystąpi na otwarciu :-)

Genialna myśl, Maveric! Och, ja chcę do Londynu i ja chcę do Paula :cry: W 2012 według Majów będzie koniec świata, więc czemu ten nasz ostatni rok nie miałby "zawierać" koncertu McCartney'a?! Już kupuję bilety :wink:

PostWysłany: Czw Cze 22, 2006 10:41 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Miejscowość: Karlstad
Kontynuacja off-topa z watku: Pierwszy singiel Plastic Ono Band?

Eleanor Rigby napisał(a):
źle mnie zrozumiałaś, albo ja napisałam to w taki dziwny sposób ;)
Ringo napisał(a):
:shock: :?: :?: jakiegos norweskiego metalu!!! Wypraszam sobie!!!
wybacz ;) nie chodziło mi o "jakiś" norweski metal rozumiany jako całość, lecz o konkretny zespół, którego nazwy niestety nie przytoczę, bo jakoś specjalnie nie odnotowałam jej w pamięci.
Ahaaa :lol:, to w takim razie wybaczam :D. Zle zrozumialam, bo napisalas to w taki dziwny sposob ;-) Napisalas, ze jesli ktos slucha Kredek "i jakiegos norweskiego metalu", to.. - zabraklo jakze rozjasniajacego i wcale nieoczywistego slowka: zespolu. Norweskiego metalowego zespolu. Gdybym ja zasugerowala czyjes dziwne upodobania poniewaz slucha "jakiegos angielskiego rocka", to mysle, ze wiekszosc tutaj obecnych, lacznie z Toba, padlaby trupem ;-). Stad cale nieporozumienie. Ach, no i oczywiscie - skoro nie pamietasz nazwy, i uzylas "przyblizajacego" (taaak, wieeelce, skoro metalowa scena tak wiele zawdziecza Norwegii ;-)) terminu "norweski", to mozna bylo to zrozumiec (ja tak to zrozumialam), jako w jakims stopniu negatywne okreslenie, tym bardziej zdziwilo mnie to w Twoim przypadku ;).
Tak czy owak ów zespół mnie nie zachwycił, gdy słuchałam utworów tej kapeli, doszłam do wniosku, że wokalista wymiotuje do mikrofonu,
Oj, kolejna osoba nie trawiaca growlu ;),
a teksty były... hmm... ;) gdybym nie słyszała muzyki, tylko zobaczyła sam tekst, pomyślałabym, że to Britney Spears :D jak dałam kumplowi tłumaczenie pierwszej płyty, przeczytał i stwierdził, że w zasadzie "ja jeszcze lubię ten zespół, Maryś, nie zmieniaj tego, proszę, nie przynoś dalszych tłumaczeń: :D :lol:
Oj, to SZKODA, ze nie pamietasz nazwy zespolu. Zaciekawilas mnie niezwykle.
A wracając do meritum sprawy, nie miałam na myśli skandynawskiej sceny metalowej rozumianej jako całość, tylko ten konkretny zespół z którym miałam przyjemność ( :?: ) się zetknąć.
uff
Dorobku norweskiej sceny muzycznej nie zgłębiałam, wiem, że to błąd w mojej sytuacji, muszę go szybko nadrobić ;) może mi noe polecisz? ;)
Noe pojdzie na maila :D Ja tez dopiero zglebiam.
Ringo napisał(a):
Dwa - czemu sluchanie norweskiej sceny muzycznej mialoby swiadczyc o zlym smaku muzycznym lub tez spaczonym guscie :?:
jak już wcześniej powiedziałam - to nadinterpretacja. miałam na myśli zespół z rzygającym wokalistą :D jego narodowość nie ma tu nic do rzeczy
Ringo napisał(a):
Trzy - porownalas "kiepskosc" Dziewiatej Rewolucji (ktora UWIELBIAM!!!!) do kiepskosci norweskiej sceny metalowej
Znowu nadinterpretacja.
To przepraszam. Nadinterpretacja wziela sie z mylacej formy i z mojego, przez to, niezrozumienia.
takk skal De ha, dobry człowieku ;)
Det var så lite så :D

PostWysłany: Czw Cze 22, 2006 11:37 pm 
fan sztabowy
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bjornemyr (prawie Oslo :P), Norge
Ringo napisał(a):
źle mnie zrozumiałaś, albo ja napisałam to w taki dziwny sposób ;)wybacz ;) nie chodziło mi o "jakiś" norweski metal rozumiany jako całość, lecz o konkretny zespół, którego nazwy niestety nie przytoczę, bo jakoś specjalnie nie odnotowałam jej w pamięci.
Ahaaa :lol:, to w takim razie wybaczam :D.

dziękuję :oops: :wink:
Ringo napisał(a):
Zle zrozumialam, bo napisalas to w taki dziwny sposob ;-)

no właśnie. mea culpa ;) zazwyczaj zwracam uwagę na takie niuanse, żeby nie wyszły z tego różne dziwne rzeczy, jak w tym wypadku. ale tym razem miałam jakieś zaćmienie mózgu :? :D

Ringo napisał(a):
Napisalas, ze jesli ktos slucha Kredek "i jakiegos norweskiego metalu", to.. - zabraklo jakze rozjasniajacego i wcale nieoczywistego slowka: zespolu. Norweskiego metalowego zespolu. Gdybym ja zasugerowala czyjes dziwne upodobania poniewaz slucha "jakiegos angielskiego rocka", to mysle, ze wiekszosc tutaj obecnych, lacznie z Toba, padlaby trupem ;-). Stad cale nieporozumienie.

no właśnie. Unnskyld ;) w sumie to się nie dziwię, że tak to zrozumiałaś, bo ja pewnie odczytałabym to dokładnie tak samo :D każdy by to tak odczytał, bo tak napisałam, "niechcący" :lol:

Ringo napisał(a):
Oj, kolejna osoba nie trawiaca growlu :wink:

cóż, na to wygląda ;)

Ringo napisał(a):
Noe pojdzie na maila :D

tylko niech arki z sobą nie bierze, bo się nie zmieści ;) :D a tak serio - z góry dziękuję.

...a tak przy okazji: co oznacza Twój tajemniczy podpis pod postami? to odliczanie dni? co takiego wydarzy się jutro? egzamin? :D termin oddania pracy? ;)

Temat postu:
PostWysłany: Nie Cze 25, 2006 2:19 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

goraco dzisiaj, uff...

We got married" :)

Temat postu:
PostWysłany: Nie Cze 25, 2006 3:20 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

A następny tydzień ma być jednym z rekordowych pod względem wysokości temperatury. Ja już się powoli topie. W środę ma ponadto padać w Warszawie (zbawczy deszczyk).
A propo Warszawy... oto co tam teraz się tworzy.

http://www.zlotetarasy.pl
http://www.transprojekt.gdansk.pl/projekty/drogi/Siekierkowska/Marsa.htm

A! Muszę nawet przyznać, że i w mojej dzielnicy przez okres od wejścia do Unii zrobiono tak wiele, że trudno mi ją poznać. Jest teraz tak ładnie :-)))

Temat postu:
PostWysłany: Nie Cze 25, 2006 10:43 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Maveric napisał(a):
A następny tydzień ma być jednym z rekordowych pod względem wysokości temperatury. Ja już się powoli topie. W środę ma ponadto padać w Warszawie (zbawczy deszczyk).

Też mam nadzieję, drogi współwarszawiaku :wink:
Jest potwornie gorąco, najchetniej cały dzień był przespała i funkcjonowała dopiero w nocy. Dobrze, że są wakacje :D

Maveric napisał(a):
A! Muszę nawet przyznać, że i w mojej dzielnicy przez okres od wejścia do Unii zrobiono tak wiele, że trudno mi ją poznać. Jest teraz tak ładnie :-)))

A u mnie chyba nic nie zrobili :? Ja przynajmniej nie odnotowałam większych zmian. Teraz cośtam rozkopują w okolicy, ale tylko raz widziałam ludzi pracującyh przy tym... :evil: A przejść się przez ulicę nie da normalnie. Wrrrr... Chyba w jakiejs innej Warszawie mieszkasz, bo wcale nie jest ładnie, tylko szaro...

Temat postu:
PostWysłany: Nie Cze 25, 2006 11:46 pm 
Lovely Rita
Awatar użytkownika

Miejscowość: Koszalin
A w moim mieście rozkopują jedną z ważniejszych ulic. Zmienili rozkład jazdy autobusów i nie mam jak się dostać do cioci :( (piechotą się średnio chce). I też jest gorąco. Najbardziej mojemu kotu :D

Temat postu:
PostWysłany: Pon Cze 26, 2006 12:02 am 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

NO TO MAłA REKLAMA

No właśnie u mnie w Rembertowie nie jest szaro! Jak pojadę do Centrum to zawsze myśle sobie jejku jakie to miasto jest smutne. Ja sobiem mieszkam prawie, że w lesie, bo koło 2 parków... Pełno jest sarenek itp. Obecnie Rembertów to jeden wielki plac budowy. Robili, robili i zrobili 3 ronda, poszerzali ulice, budowali nową stację kolejową, nowe bloki, nowa NAWIERZCHNIA, kanalizacja, bulwary, remont szkół, bloków, przychodni lekarskich, nowe linie autobusów, zabezpieczenie linii Paryż-Moskwa, nowe oświetlenie ulic, place zabaw, boiska do kosza, siatkówki. Teraz będą remontować taki stadion. W Rembertowie jest SUPER!!! Jest bardzo bezpiecznie (w przeciwieństwie do pozostałych choć nie wszystkich dzielnic), mamy świeże powietrze (70% to lasy). A ostatnio postawili pomnik pierwszy na Mazowszu Jana Pawła II, przy pierwszym na świecie obelisku Sanktuariów Maryjnych. W Rembertowie miała być SKM, ale nie stety nie będzie. Mamy przepiękny Kościół z marmurową podgrzewaną posadzką. Jest po prostu pięknie! Aż żal mi opuszczać mój domek na całej 3 tygodnie :cry: . Jeśli chodzi o historię mamy dom Piłsudskiego , obóz NKWD, stare Getto, jest też Akademia Wojskowa, linię bunkrów, poligon GROM i poligon normalnego WP i masę żołnierskich legend z II światowej.

No i po reklamie :P

A wiesz, że teraz będą odbudowywać Pałac Saski, Pałac Buhlera (chyba tak?), zaczynają budowę 3 mostów, Nowy świat będziep przekształcony w Bulwar (w chodniku będą zatopione kopie obrazów Canaletta), Tarasy Królewskie i Centrum Nauki "Kopernik". Kurczę! Już się nie mogę doczekać!!

Kończonę są już ZłOTE Tarasy, i zmierzające ku końcowi pracę nad Trasą Siekierkowską.

Temat postu:
PostWysłany: Pon Cze 26, 2006 5:12 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Maveric napisał(a):
NO TO MAłA REKLAMA

No właśnie u mnie w Rembertowie nie jest szaro! Jak pojadę do Centrum to zawsze myśle sobie jejku jakie to miasto jest smutne. Ja sobiem mieszkam prawie, że w lesie, bo koło 2 parków... Pełno jest sarenek itp. Obecnie Rembertów to jeden wielki plac budowy. Robili, robili i zrobili 3 ronda, poszerzali ulice, budowali nową stację kolejową, nowe bloki, nowa NAWIERZCHNIA, kanalizacja, bulwary, remont szkół, bloków, przychodni lekarskich, nowe linie autobusów, zabezpieczenie linii Paryż-Moskwa, nowe oświetlenie ulic, place zabaw, boiska do kosza, siatkówki. Teraz będą remontować taki stadion. W Rembertowie jest SUPER!!! Jest bardzo bezpiecznie (w przeciwieństwie do pozostałych choć nie wszystkich dzielnic), mamy świeże powietrze (70% to lasy). A ostatnio postawili pomnik pierwszy na Mazowszu Jana Pawła II, przy pierwszym na świecie obelisku Sanktuariów Maryjnych. W Rembertowie miała być SKM, ale nie stety nie będzie. Mamy przepiękny Kościół z marmurową podgrzewaną posadzką. Jest po prostu pięknie! Aż żal mi opuszczać mój domek na całej 3 tygodnie :cry: . Jeśli chodzi o historię mamy dom Piłsudskiego , obóz NKWD, stare Getto, jest też Akademia Wojskowa, linię bunkrów, poligon GROM i poligon normalnego WP i masę żołnierskich legend z II światowej.

Zazdroszczę. Przez 10 lat mieszkałam na Starówce, tam to było życie (tylko wieczorem lepiej nie wychodzić z domku, bo nie wiadomo, na kogo się można natknąć). Miałam obok park Krasińskich i wszędzie blisko (za Centrum już się dla mnie kończyła Warszawa :) ). A potem się przeprowadziliśmy na Mokotów i dream is over po prostu:/ Na szczęście w moim gimnazjum było kółko historyczne i co sobotę znów mogłam wracać "do domu", łazić po swoich uliczkach i rozpoznawać ludzi z podstawówki (będąc jednocześnie anonimową, bo nikt mnie nie rozpoznawał po zmianie okularów na kontakty :wink: ). A teraz prawie na 100% się dostaję do liceum na Mokotowskiej, więc będę mieć blisko na uliczkę Johna, która jest urocza - jednak jest kilka miłych miejsc :D

Maveric napisał(a):
A wiesz, że teraz będą odbudowywać Pałac Saski, Pałac Buhlera (chyba tak?), zaczynają budowę 3 mostów, Nowy świat będziep przekształcony w Bulwar (w chodniku będą zatopione kopie obrazów Canaletta), Tarasy Królewskie i Centrum Nauki "Kopernik". Kurczę! Już się nie mogę doczekać!!

Pałac Saski - mówią o tym, ale nic nie robią i tak od lat. Była w dziewięćdziesiątym którymś akcja odbudowywania pałacu z klocków Lego i na tym się skończyło. Ja bym osobiście wyburzyła ten paskudny hotel, chyba "Victoria" (tak, wiem, nazwa ładna :P ). Albo ten budynek przy Teatrze. Nawet niebrzydki jest, tylko zupełnie nie pasuje...

Pałac Bruehla - mam nadzieję, że odbudują, bo podobno był nawet piękniejszy od Pałacu Saskiego!
http://img144.imageshack.us/img144/6200/ps117fo.jpg

Nowy Świat i pozostałe :wink: - o tym to nie słyszałam, a brzmi ciekawie! No zobaczymy, czy tylko obiecują, czy rzeczywiście coś zrobią.

Maveric napisał(a):
Kończonę są już ZłOTE Tarasy, i zmierzające ku końcowi pracę nad Trasą Siekierkowską.

Zawsze jak przejeżdżam obok autobusem czy tramwajem, patrzę, ile już zrobili. Też nie mogę się doczekać :D Wolno, bo wolno, ale ładniejsza się robi nasza stolica.

Temat postu:
PostWysłany: Pon Cze 26, 2006 9:45 pm 
Lovely Rita
Awatar użytkownika

Miejscowość: Koszalin
Ależ ja Wam zazdroszczę mieszkania w Warszawie! Po prostu kocham to miasto (związane jest to z moją ogromną pasją, jaką jest Powstanie Warszawskie). W zeszłym roku byłam kilka dni w stolicy i wraz z moją biedną siostrą przeszłam cały szlak walk powstańczych batalionu harcerskiego "Zośka". W tym roku pragnę swój "wyczyn" powtórzyć. Warszawa to dla mnie magiczne miasto spotkania historii z nowoczesnością.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 390 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 20  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości