Polski Serwis Informacyjny The Beatles

Istnieje od 2001 roku. Codzienna aktualizacja, ksiazki, filmy, plyty.
jesteś na Forum Polskiego Serwisu Informacyjnego The Beatles
Obecny czas: Nie Cze 15, 2025 6:11 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 370 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Śro Sie 24, 2005 9:05 am 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
greg napisał(a):
ehhhh...szkoda gadać :wink: oto polska (piłka) właśnie

Piszesz o Wiśle? faktycznie szkoda gadać... mając awans w kieszeni 5 minut przed końcem robić takie błędy i jeszcze bezmyślnie faulować (Sobolewski) to trzeba być Wisłą właśnie... Nawet cudotwórca Engel nie pomoże gdy ma się takich drewniaków w obronie i (momentami) na bramce. Walczyli dzielnie, ale przegrali typowo "po polsku". Pekł nadmuchany balon - za wczesnie zaczeli juz liczyc kaskę z LM, zamiast koncentrowac sie na meczu. Wieksza czesc 2 połowy i całą dogrywkę nie istnieli, a błędy w obronie były rażące, zwłaszcza przy stałych fragmentach. Panathinaikos grał przeciętnie a był wczoraj o niebo lepszy. Wisła to nie jest mentalnie i piłkarsko zespół na LM, a i tak w naszej badziewnej lidze rozwala wszystkich jak chce.

Temat postu:
PostWysłany: Śro Sie 24, 2005 10:24 am 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: www.the-beatles.pl
walrus napisał(a):
Piszesz o Wiśle? faktycznie szkoda gadać... mając awans w kieszeni 5 minut przed końcem robić takie błędy i jeszcze bezmyślnie faulować (Sobolewski) to trzeba być Wisłą właśnie... Nawet cudotwórca Engel nie pomoże gdy ma się takich drewniaków w obronie i (momentami) na bramce. Walczyli dzielnie, ale przegrali typowo "po polsku". Pekł nadmuchany balon - za wczesnie zaczeli juz liczyc kaskę z LM, zamiast koncentrowac sie na meczu. Wieksza czesc 2 połowy i całą dogrywkę nie istnieli, a błędy w obronie były rażące, zwłaszcza przy stałych fragmentach. Panathinaikos grał przeciętnie a był wczoraj o niebo lepszy. Wisła to nie jest mentalnie i piłkarsko zespół na LM, a i tak w naszej badziewnej lidze rozwala wszystkich jak chce.

Nic dodać, nic ująć.

Temat postu:
PostWysłany: Śro Sie 24, 2005 12:52 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Walrus (niestety) świetnie to ująłeś. Były nadzieje wielkie, a zostało tylko rozczarowanie :? :( :?

Temat postu:
PostWysłany: Śro Sie 31, 2005 12:07 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

No i za trzy dni się rozpoczyna zabawa pt. mecze eliminacji MŚ. :-)
Jednak mocno mnie niepokoi sytuacja w kadrze... Po pierwsze kontuzje Dudka i Krzynówka... O ile myślę że Dudka z powodzeniem może zastąpić Boruc to już strata Krzynówka to ogromne osłabienie...:( Kto go zastąpi? ja bym postawił na Milę bo Kosowski prawie nie gra ostatnio, innych sensownych kandydatów niestety nie widać...
Poza tym druga sprawa to to całe niemieckie zgrupowanie - jedni sie spózniają, inni wyjeżdżają, wracają... Franek i Kosowski mają w głowach transfery a nie reprezentację, podobno teraz także Sobolewski... Ogólnie nie wygląda to za ciekawie - amatorka totalna na kilka dni przed bardzo ważnymi meczami. W sobote zobaczymy co z tego wszystkiego wyniknie...

O PZPNowskiej dystrybucji biletów na mecz z Walią to nawet nie wspominam bo ręce opadają... W ten sposób pół stadionu będzie opanowane przez jakichs "niby kibiców" - działaczy, krawaciarzy od sponsorów itp. Do tego jeszcze brakuje zeby wszystkim rozdali te pieprzone trąbki ryczące jak jelenie na rykowisku... (w Chorzowie tez przeraża mnie widmo tych trąbek) I graj tu piłkarzu przy takim "dopingu"... A prawdziwi kibice mecz obejrzą przed TV bo albo nie mogli dostać biletów albo nie było ich na nie stać (ceny horendalne)...

Dobra, koncze bo sie rozpisalem za bardzo...;)
W.

Temat postu:
PostWysłany: Nie Wrz 04, 2005 12:10 am 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Boze, ale fart... Janas to jest w czepku urodzony...
A ja przez ostatnie 10 minut przezylem kilka zawałów...;)
oby do środy...

Temat postu:
PostWysłany: Nie Wrz 04, 2005 12:02 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
walrus napisał(a):
Boze, ale fart... Janas to jest w czepku urodzony...
A ja przez ostatnie 10 minut przezylem kilka zawałów...;)
oby do środy...

hehehe zgadza się, końcówka to był koszmar :roll: rzecz jasna dla kibiców :wink: co prawda ja zawał przeżyłam tylko przy drugiej bramce dla Austriaków, ale i tak w drugiej połowie zdrowo się zdenerwowałam :roll: :wink: :roll: :roll:

Temat postu:
PostWysłany: Nie Wrz 04, 2005 1:39 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsk Podlaski
A ja wręcz niewytrzymuje nerwowo karnych! Tym razem nieomal nie spadłem z krzesła! Ale warto było. :D

Temat postu:
PostWysłany: Pon Wrz 05, 2005 11:17 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Jak zwykle mój ukochany Zurawski musial sie pchac do karnego, po przebiegnieciu 50 metrów i padnieciu na murawe- bardz, bardzo madre...szkoda gadac, chwala Bogu ze cchociaz dobil (do trzech razy sztuka ..hehe)

BTW. Frankowski powinien go zmienic kolo 70 minuty, albo Rasiaka, moim zdaniem odmienil by troche nasza gre, ale nic tam...trzymam kciuki za nasza obrone w meczu z Walia

Temat postu:
PostWysłany: Czw Wrz 08, 2005 9:21 am 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

greg napisał(a):
Jak zwykle mój ukochany Zurawski musial sie pchac do karnego, po przebiegnieciu 50 metrów i padnieciu na murawe- bardz, bardzo madre...szkoda gadac, chwala Bogu ze cchociaz dobil (do trzech razy sztuka ..hehe)
BTW. Frankowski powinien go zmienic kolo 70 minuty, albo Rasiaka, moim zdaniem odmienil by troche nasza gre, ale nic tam...trzymam kciuki za nasza obrone w meczu z Walia

Uf, udało się wygrać :-))) Ale jak zobaczyłem Zurawia podchodzącego do karnego to miałem sporo obaw... No i na koniec troszke nerwówki było, choć juz nie to co z Austrią... Jeszcze żeby nie ten cholerny fart Szwedów to byśmy wczoraj mieli max radoche :? Czekalismy na stadionie jeszcze z 20 min po meczu...i dupa...:( Zeby tylko ten ostatni mecz z Angolami nie decydował o awansie... (a propos Angoli - dali dupy aż miło :-)))

Temat postu:
PostWysłany: Czw Wrz 08, 2005 10:14 am 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

najgorsze jest to, że nam to, że Angole dali dupy absolutnie nic nie daje. Zeby wyjsc swoimi silami (przy niekorzystnych wynikach 6 innych meczy - w co nie wierze, zebysmy mieli az takiego pecha) i tak potrzebujemy remisu z Anglia.... no chyba że jeszcze wpadnie im remis z Austriakami, to wtedy mozemy wystawic mlodziezowke w MAnchesteze, albo przeprowadzic losowanie składu wśród narodu :P

Temat postu:
PostWysłany: Czw Wrz 08, 2005 11:50 am 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

greg napisał(a):
najgorsze jest to, że nam to, że Angole dali dupy absolutnie nic nie daje. Zeby wyjsc swoimi silami (przy niekorzystnych wynikach 6 innych meczy - w co nie wierze, zebysmy mieli az takiego pecha) i tak potrzebujemy remisu z Anglia.... no chyba że jeszcze wpadnie im remis z Austriakami, to wtedy mozemy wystawic mlodziezowke w MAnchesteze, albo przeprowadzic losowanie składu wśród narodu :P

Wbrew pozorom nie wiem czy nie lepiej byloby jakby Angole wczoraj wygrali - mogliby odpuscic mecz z nami i "umówilibyśmy się" na pasujący obu stronom remisik ;-)
Ale ja nienawidze Angoli i najbardziej bym sie cieszyl gdybysmy ich zepchnęli do baraży, w których polegliby np. z Hiszpanią :-)

Temat postu:
PostWysłany: Pon Paź 10, 2005 1:12 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Odgrzewam temat bo okazja jest przednia - właśnie definitywnie awansowaliśmy do MŚ with a little help from our Oranje friends ;-)
Także kto żyw w czerwcu do Niemiec :-)

A juz za 2 dni bitwa o Anglię... Chciałbym choć raz w życiu zobaczyć jak z nimi wygrywamy... Ale realnie rzecz biorąc remis jest całkiem możliwy - my gramy na luzie, oni bedą osłabieni...kto wie jak bedzie... Fajnie byłoby wyprzedzić na koniec w tabeli tych zarozumialców

Temat postu:
PostWysłany: Pon Paź 10, 2005 2:18 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Mi się wydaje, że Polska wygra 3-1, bo Anglicy zagrają bez kilku podstawowych graczy. Ponadto są w słabej formie. Jaki wy typujecie wynik?

Temat postu:
PostWysłany: Pon Paź 10, 2005 2:43 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsk Podlaski
1:0 dla Anglii- niestety. Obym się mylił :wink:
Ja jednak już żyję Mistrzostwami Świata :D Ciekawo kto nam się w grupie trafi, może Togo :wink: :lol:

Temat postu:
PostWysłany: Pon Paź 10, 2005 3:52 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

jeśli mam typować konkretny wynik to... umiarkowanie optymistycznie 2:2 :-)

Temat postu:
PostWysłany: Pon Paź 10, 2005 6:49 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

3:1 dla Anglii (do przerwy 1:0) :D

Temat postu:
PostWysłany: Pon Paź 10, 2005 8:13 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Pawel napisał(a):

obyś się mylił Pawle, ale niestety równie dobrze może być i taki wynik...

Temat postu:
PostWysłany: Pon Paź 10, 2005 8:17 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

walrus napisał(a):
Pawel napisał(a):

To będzie taki wynik Walrusie :)

Cieszmy się tylko, że Pomarańczowi odrobili za nas zadanie domowe, bo inaczej w barażu cieńko byśmy piszczeli :P
(Polska reprezentacja od kilkunastu lat nigdy nie wygrała żadnego meczu z liczącym się zespołem z czołówki FIFA, w szczególności w meczach o tzw wysoką stawkę; dobrze, że w grupie mieliśmy paru chłpców do bicia, a nie np Czechy, Holandię, Belgię czy Hiszpanię; skończylibyśmy jak Austriaw naszej grupie....)

Temat postu:
PostWysłany: Pon Paź 10, 2005 8:40 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Pawel napisał(a):

Cieszmy się tylko, że Pomarańczowi odrobili za nas zadanie domowe, bo inaczej w barażu cieńko byśmy piszczeli :P
(Polska reprezentacja od kilkunastu lat nigdy nie wygrała żadnego meczu z liczącym się zespołem z czołówki FIFA, w szczególności w meczach o tzw wysoką stawkę; dobrze, że w grupie mieliśmy paru chłpców do bicia, a nie np Czechy, Holandię, Belgię czy Hiszpanię; skończylibyśmy jak Austriaw naszej grupie....)

No cóż, nie sposób sie z Tobą nie zgodzić... Holandia pomogła, ale zdobywając 24 pkty zasłużyliśmy na ten awans. Nauczylismy sie w końcu ogrywać słabszych czy równych sobie i to juz jest coś. Jak jeszcze dochodzi trochę szczęścia w losowaniu (wczesniej Engel, teraz Janas) to jest juz nieźle :) Ja w każdym razie, moze trochę naiwnie, po cichu liczę na ciąg dalszy niesamowitego farta Janasa i że zostaniemy na 1 miejscu w grupie.

Temat postu:
PostWysłany: Wto Paź 11, 2005 3:41 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Pawel napisał(a):
walrus napisał(a):
Pawel napisał(a):

Tu sie Pawle z Toba nie zgodze (no dobra, nie pierwszy raz :wink: )

Jak mowi walrus przegrywajac tylko jeden mecz w tych eliminacjach zasluzylismy na awans, czesi byli slabi dlatego przegrali z holandia, my swoje zadanie zrobilismy, zdobylismy tyle punktow zeby miec jak najmocniejsze drugie miejsce (komplet z jedna porazka z druzyna ktora ma zajac pierwsze) wiec mielismy prawo chyba liczyc, ze jednak w innych grupach druzyny beda tracic punkty, nie tylko z pierwszymi miejscami (HOLANDIA!!), ale także z innymi dru żynami z nizszych miejsc, co nam sie nie przytrafialo -> porazka Czechów z Rumunia, ktora jednak moim zdaniem jest druzyna slabsza od Austrii. Tak wiec jak widac, awansu nie zawdzieczamy Holandii, a raczej Rumuni, to jednak moim zdaniem naciaganie rzeczywistosci, bo tak naprawde zawdzieczamy je sobie wygrywajac ze wszytskimi, poza Anglia (zakladajac ze ostatni mecz tez przegramy, w co osobiscie nie wierze)

Sprawa druga, to nasza grupa, nie byla ona a z taka latwa, bo trafiajac np. do grupy 1szej zamiast Czechow uwazam ze byloby nam znacznie lawtwiej (szczesciem bylo jednynie trafienie do grupy 6 druzynowej), tak samo z grupa Wloska, gdzie znalezlibysmy sie zamiast np. szkocji. nie mowiac juz o grupie francuskiej, gdzie moglibysmy byc zamiast Izraela (powazni rywale : francja, irlandia, szwajcaria)

Trzecia sprawa to mecz w Manchesterze, uwazam ze wygramy 2-1 :) a gole strzela Rasiak i Krzynówek

pozdrawiam

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 370 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 19  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 17 gości