Polski Serwis Informacyjny The Beatles

Istnieje od 2001 roku. Codzienna aktualizacja, ksiazki, filmy, plyty.
jesteś na Forum Polskiego Serwisu Informacyjnego The Beatles
Obecny czas: Pon Cze 16, 2025 8:34 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1372 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 69  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Pią Lis 13, 2015 4:57 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: Piernikowo
Jejku, jakie to wszystko piękne...
I Ty, Robercie... napiszę po prostu prosto z serca i chyba każdy się ze mną zgodzi - jesteś po prostu Pięknym Człowiekiem!
Przyłączam się do podziękowań za tę ciężką pracę!!!

PostWysłany: Pią Lis 13, 2015 11:47 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Miejscowość: Karlstad
JAKIE PIĘĘĘĘKNE!!!!!!!!
Fantastyczny wzór i klimat, BARDZO BARDZO mi się podoba!

PostWysłany: Sob Lis 14, 2015 9:03 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: New Salt
Dziękuję, to bardzo miłe co piszecie. Jeśli nic nie stanie na przeszkodzie, kartka pocztowa powinna być gotowa do końca roku.

PostWysłany: Sob Lis 14, 2015 11:43 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Emeela napisał(a):
I Ty, Robercie... napiszę po prostu prosto z serca i chyba każdy się ze mną zgodzi - jesteś po prostu Pięknym Człowiekiem!

Poznałem Go przed koncertem Paula w Warszawie. Pewnie masz rację , ale dodam ,że z pewnością jest wspaniałym , dobrym duchem naszego forum!

PostWysłany: Nie Lis 15, 2015 7:57 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Miejscowość: Nowhere Land:)
You're The Boss Rob:)

PostWysłany: Nie Lis 15, 2015 8:06 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Jeszcze raz dziękuję. Jestem zaskoczony, że was tak nagle "wzięło".
Koniecznie muszę Wasze ostatnie posty dać do poczytania mojej żonie.

PostWysłany: Wto Lis 17, 2015 4:03 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Zasługujesz, zasługujesz! I to prawda, dobry duch forum - to też się zgadza!

A ja melduję, że dostałam 91 numer gazetki wraz z kalendarzykami! Dziękuję!

PostWysłany: Śro Lis 18, 2015 11:39 am 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Miejscowość: Nowhere Land:)
Cudne kalendarzyki Robert. Oczywiście dzięki za reklamę mego blogu. I Ty swój FC jak i ja mój blog robimy z pasji i miłości (zapewne?) do The Beatles. Miałem parę propozycji (wciąż mam) zaśmiecić swój blog płatnymi reklamami ale nigdy się na to nie skuszę. Wtedy mogę zacząć podchodzić do swego blogu inaczej. Jeszcze raz dzięki za kalendarzyki, pozdrowienia dla żony i Twoich młodszych dla Ciebie własnych Fabs:)

PostWysłany: Pią Lis 20, 2015 4:00 pm 
starszy fan
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań
Ja też dostałem przesyłkę z kalendarzykami i gazetką - wielkie dzięki Robert.

Grzegorz

PostWysłany: Sob Lis 21, 2015 10:46 am 
Sierżant Pepper

Miejscowość: Bolesławiec
Dzięki Robert za kalendarzyki.

PostWysłany: Sob Lis 21, 2015 1:21 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Dziękuję za meldunki z terenu.
W poprzednim roku wysłałem 120 listów, w tym będzie trochę więcej, więc proszę o cierpliwość. Do końca grudnia "uszczęśliwię" wszystkich.

PostWysłany: Sob Lis 21, 2015 3:32 pm 
Site Admin
Awatar użytkownika

Dziękuję za przesyłkę. Dotarła do mnie niedawno.

Fajnie, że są ludzie, którym chce się coś robić. Pamiętam czasy, gdy będąc nastolatkiem, z wypiekami na twarzy kolekcjonowałem wycinki prasowe i zdjęcia Beatlesów. Pamiętam też całkiem nieodległe czasy, gdy z Kasią i macho siedzieliśmy na necie poprawiając stronę, nadając jej nowy kształt i funkcjonalność. Było sporo głosów, żeby tego nie robić, że to nikomu niepotrzebne, że jak ktoś chce, to znajdzie w sieci o Beatlesach wszystko i nie musi zaglądać na jakąś tam polską stronę. Mieliśmy jednak taką potrzebę duszy, żeby tą nikomu niepotrzebną stronę zrobić :D

Po wtóre, pytaliśmy Was wielokrotnie, czy Wam się strona podoba, co zmienić, co zostawić, z czego korzystacie, a co jest Wam zbędne. Kilka osób odpowiedziało ale zdecydowana większość była obojętna. Lepsza jest jednak, moim zdaniem, druzgocąca krytyka, niż obojętność.

Rozumiem, Robercie doskonale, co to jest potrzeba duszy, co krytyka, a co obojętność, więc pewnie wolno mi powiedzieć to, co powiem i nikt mi nie będzie miał mi za złe, że mam swoje zdanie i nie siedzę cicho.

Kalendarzyków nie używam. Nawet gdybym chciał, to bym nie mógł bo literki są za małe. Nie mogę nic odcyfrować. Nie mam komu podarować bo nikt ze znajomych nie korzysta. Obawiam się, że przeleżą w szufladzie i żona za rok wyrzuci. Jak masz jakiś adres to odeślę komuś.

Gazetki ...nie czytam z wypiekami na twarzy. Może dlatego, że jako ten, kto prowadzi stronę, jestem na bieżąco z newsami. Natomiast opinie o piosenkach, gdyby były podpisane i bardziej czytelne, to być może... Gdyby jednak zamiast opinii były analizy piosenek (obszerna baza wiedzy: kto gra, teksty, tłumaczenia, z podanymi źródłami cytatów, itp.) to pewnie bym nawet kolekcjonował. Gdyby to jeszcze pasowało do jakiegoś segregatora, żeby to wszystko wpiąć rocznikami... A gdyby było w kolorze, w formacie pdf, kto chce, ten sobie wydrukuje. Tak się zastanawiam na głos. Tymczasem jednak, skreśl mnie z listy wysyłkowej. Mam dostęp do tekstu gazetki i to mi wystarczy. Nie ma potrzeby drukowania dla mnie.

Fajnie Robert, że jesteś, że działasz. Jeśli dwóm, trzem dziewczynom się Twoja praca podoba, a Ty masz satysfakcję, to życzę wszystkiego najlepszego. Jeśli w jakiś sposób istnienie naszej strony pomaga Ci działać, to ja też mam odrobinę satysfakcji. To, że kalendarzyki i gazetki nie są mi potrzebne, nie znaczy, że jestem ich wrogiem. Nie znaczy, że nie doceniam Ciebie.

PostWysłany: Nie Lis 22, 2015 10:11 pm 
Sierżant Pepper

Miejscowość: Blue Island
Robercie, wielkie dzięki za kolejne numery gazetki i kalendarze na kolejny beatlesowski 2016 rok. Od początku gdy się ukazują zawsze dzieje się coś wyjątkowego i ważnego muzycznie dla fanów Fab Four, wierzę, że w przyszłym roku będzie tak samo 8)

ps. w przeciwieństwie do mojego przedmówcy, gazetki w wersji papierowej sprawiają mi ogromną radość. Kolor biało-czarny ma swój urok, kolejne numery gazetki umieszczam w segregatorze a całość tworzy beatlesowskie i nasze fan-clubowe, dzięki czemu, niepowtarzalne kalendarium, do którego czasami jakoś łatwiej i milej mi sięgnąć, niż na strony internetowe. Kalendarze, jak co roku, znajdują kilku stałych odbiorców, fanów muzyki, kilka z nich zawsze trafia w naprawdę dobre ręce, co roku w inne miejsce w Polsce i nie tylko...Każdego roku z kalendarzy naszego Fan-Clubu przysłanych przez Roberta, zostaje mi jeden egzemplarz :) Mam wrażenie, że wielu z nas tak właśnie robi.
"Never Stop Doing What You Love" ...Robercie, to co robisz ma sens! To forum internetowe ma sens, bo przecież wszyscy kochamy muzykę Beatlesów 8)

PostWysłany: Pon Lis 23, 2015 4:41 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Podpisuję się pod postem Dorothy.

P.S. Mi też co roku zostaje tylko jeden... ;)

PostWysłany: Wto Lis 24, 2015 4:15 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Miejscowość: Karlstad
Och, dla mnie dostanie czegoś fizycznego, drogą "ślimaczą" (snail-mail), ma w sobie niesamowity urok, i wartość samą w sobie! to takie spięcie wszystkiego razem, podsumowanie widoczne i namacalne tego wkładu pracy, pasji i czasu, który twórcy gazetki wkładają. Plik na komputerze zostanie w końcu skasowany (jak komputer padnie), natomiast gazetki i kalendarzyki zostają na dłużej. W dodatku są prześlicznie zrobione!!!

PostWysłany: Śro Gru 02, 2015 11:16 pm 
Beatlesiak

Miejscowość: Warszawa
Robercie, odzyskawszy dopiero teraz przyzwoity dostęp do internetu, śpieszę donieść, że i do mnie gazetki i kalendarzyki dotarły. Świetna robota! Bardzo dziękuję!

My mamy dusze kieszonkowe
Maleńka dusza, wielki człowiek
Psia dusza się nie mieści w psie
I kiedy się uśmiechasz do niej
Ona się huśta na ogonie

PostWysłany: Czw Gru 03, 2015 3:57 pm 
Sierżant Pepper
Awatar użytkownika

Dołączam się do podziękowań za świetną paczuszkę! Kalendarzyki są prześliczne. :D

PostWysłany: Czw Gru 03, 2015 9:58 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Dziękuję wszystkim za wpisy w temacie. Wszystkie dokładnie czytam, analizuję i biorę sobie do serca.
A teraz z innej beczki. Dzisiaj mija dokładnie 50 rocznica ukazania się albumu "Rubber Soul" i singla "We Can Work It Out / Day Tripper". Zależało mi zatem by zdążyć i właśnie dzisiaj wrzucić na forum nowy numer gazetki z komentarzami i ocenami singla oraz choć kilka pierwszych utworów z płyty. Rzutem na taśmę się udało. Dziękuję wszystkim za pomoc w tworzeniu gazetki i życzę miłej lektury.
Po "Yesterday" wydawało się, że już żadna piosenka może nie zebrać maksymalnej ilości punktów, a tu proszę jaka norweska niespodzianka.
ImageImage

PostWysłany: Czw Gru 03, 2015 11:55 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsk Podlaski
bobski66 napisał(a):

Po "Yesterday" wydawało się, że już żadna piosenka może nie zebrać maksymalnej ilości punktów, a tu proszę jaka norweska niespodzianka.

Nie żartuj, wersja max dopiero się budzi i jeszcze nie 5, nie 10 razy da o sobie znać :)

Dzięki za nowy numer i gratuluję ukazania się gazetki w równe półwiecze wydania słynnego singla i płyty.

PostWysłany: Pią Gru 04, 2015 11:59 am 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Przeczuwałem, że Pan Redaktor będzie chciał wstrzelić się z Rubber Gazetką w Dzień 3. grudnia :)

Norweski Full nie jest dla mnie zaskoczeniem. Sądzę, że na Rubber Soul DychoKomplet może się jeszcze powtórzyć (niech to nie będzie odebrane jako forma ‘nacisku’ na Kapitułę :wink: )

Prawdę mówiąc, liczyłem, że przydarzy się to również singlowi We Can Work It Out / Day Tripper.

Image

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1372 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 69  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości