kamil_k napisał(a):
Jest kupe czaterii takich jak WP, ONET itd, ale na żadnej nie spotkałem pokoju The Beatles, więc musiałem coś z tym zrobić.
Trochę pospamuję...
Biorąc z WP i ONETU czaty wybrałbym (zdecydowanie!!!) ONET. I nie mów, że nie ma czegoś takiego jak pokój The Beatles (poprawnie pokój MUSI mieć między przerwami _ - czyli jak coś to The_Beatles). Jeśli takiego pokoju faktycznie nie ma- to NIC nie szkodzi takowy założyć. Sam mam tam pokój Queen (spam, nie?
) i dlatego chwalę tamtejszy czat... Z tego co wiem, to ten czat z
http://www.beatleschat.prv.pl został założony na
PolChat'ie. Wymienie kilka wad i zalet.
Otóż.
* Na onecie możesz nadawać KOMUKOLWIEK (warunek musi być jeden - nick musi być zarejestrowany; oczywiście admin może tylko nadawać) status operatora, czyli operator może: wykopywać ludzie, zmieniać tematy, stawiać bany i to tyle. Admin natomiast może: zakładać bany, zmieniać tematy, wywalać, dawać operatorów, usuwać operatorów, zmieniać ustawienia pokoju (pokój publiczny lub pokój dla zapraszonych) i może dawać komuś taką samą równą władzę - czyli admina, ale często kończy się to porażką, bo drugi Admin ma takie same możliwości jak poprzedni- no m.in może USUNĄĆ pokoj lub zdjąć admina z tego wcześniejszego, czyli po prostu ukraść pokój.
* Na PolChat jest TYLKO JEDEN operator pokoju (niestety) i tylko on może wywalać, a wiemy, że operator nie zawsze ma czas siedzieć i pilnować porządku, dlatego to co mówie może być rozwiązaniem - no chociażby ta mała wojna z fanami Queen.
* Na czacie onecie jest duże okno do rozmów - nie można się przy tym zgubić. A w więkoszości Polchata jest małe okno...
* Na onecie nie ma lagów- czyli: czat się nie zacina- mówiąc prościej: gdy wysyłasz wiadomość to dochodzi ona MOMENTALNIE, a nie tak jak na POLChatcie sie zdarza, że wyślesz i dopiero po jakimś czasie wiadomość dojdzie do użytkownika.
Dobra, wystarczy tego dobrego