Polski Serwis Informacyjny The Beatles

Istnieje od 2001 roku. Codzienna aktualizacja, ksiazki, filmy, plyty.
jesteś na Forum Polskiego Serwisu Informacyjnego The Beatles
Obecny czas: Nie Cze 15, 2025 6:42 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 64 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Pon Wrz 26, 2005 11:32 am 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: www.the-beatles.pl
Czy ktoś może czekał na I'll Get You??? :D

z Miami!
brzmi dokładnie jak Beatlesi! :shock: :shock: :D 8)

pzdr
Pawel :D

Temat postu:
PostWysłany: Pon Wrz 26, 2005 4:45 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Pawel napisał(a):
Czy ktoś może czekał na I'll Get You z Miami!

... na przyklad ja, psze pana :wink:

Pawel napisał(a):
brzmi dokładnie jak Beatlesi!

Dla mnie Szok!! - zupelnie jak wersja z Anthology 1 (13 pazdziernik 1963 - London Palladium) :wink:

Temat postu:
PostWysłany: Pon Wrz 26, 2005 5:52 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Dla mnie Paul mógłby wreszcie zrezygnować z Eleanor Rigby, Blackbird i The Long And Winding Road itp na rzecz takich właśnie miodasów jak I'll Get You i Please Please Me.
Marzy mi się jeszcze Day Tripper.... 8)

Podobno są kłopoty z linkiem do I'll Get You.
Jak wrócę do domu to zrzucę z mojego kompa na yousendit i zamieszczę swieży link :)

Temat postu:
PostWysłany: Wto Wrz 27, 2005 9:18 am 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Pawel napisał(a):
Czy ktoś może czekał na I'll Get You??? :D

z Miami!
brzmi dokładnie jak Beatlesi! :shock: :shock: :D 8)

pzdr
Pawel :D

Faktycznie ekstra :-) Brakuje tylko tego silnego wokalu Johna... Ale poza tym zupełnie jak ponad 40 lat wstecz ;-)

Temat postu:
PostWysłany: Wto Wrz 27, 2005 10:39 am 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Pawel napisał(a):
Jak wrócę do domu to zrzucę z mojego kompa na yousendit i zamieszczę swieży link :)

I'll Get You jeszcze raz, nowiutki, nieużywany link:

http://s62.yousendit.com/d.aspx?id=27SV ... O5OOCVVFLF

:) :) :)

Temat postu:
PostWysłany: Wto Wrz 27, 2005 3:27 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Pawel napisał(a):
Pawel napisał(a):

I'll Get You jeszcze raz, nowiutki, nieużywany link:

http://s62.yousendit.com/d.aspx?id=27SV ... O5OOCVVFLF

:) :) :)

Wilekie, wielkie dzięki Paweł :D :P :D

Temat postu:
PostWysłany: Wto Wrz 27, 2005 4:04 pm 
Dr Robert
Awatar użytkownika

Witam po przerwie ..

I'll Get You po prostu cudo ...

wprawdzie nie wiem czemu niektórym przypomina wersje z Anthology...dla mnie to jest żywcem kopia Regulara-oryginalnej wersji (czyli strony B-singla She Loves You) bo przecież jest i harmonijka (Wix chyba pierwszy raz gra na tej trasie na tym instrumencie) i 3 wokale w Middle Eighcie :)

W każdym razie słucha się tego wyśmienicie. Nie mogę się doczekać koncertu z konsolety i DVD

pozdrawiam

Temat postu:
PostWysłany: Wto Wrz 27, 2005 6:27 pm 
Dr Robert
Awatar użytkownika

Paweł napisał :

Cytuj:
Dla mnie Paul mógłby wreszcie zrezygnować z Eleanor Rigby, Blackbird i The Long And Winding Road itp na rzecz takich właśnie miodasów jak I'll Get You i Please Please Me.

Paweł ja też bym bardzo tego chciał :) dałbym wiele aby odkurzył jeszcze pare swoich perełek które niestety na zawsze już zostaną nietknęte :cry: chociaż z drugiej jeżeli złamał niepisaną i nietkniętą przez 30 lat zasadę (oczywiście były wyjątki) nie grania utworów Johna to sprawa może iśc ku lepszemu. Wywalił I Saw Her Standing There które tak bardzo kochał, Ameryka nawet nie usłyszała You Won't See Me (dobrze im tak :lol:) co z tego można wywnioskować ? że Paul jest nieprzewidywalny i co jakiś czas palma mu odwala (oczywiscie w pozytywnym sensie)

Z perspektywy widzenia fana sprawa Yesterday,Hey Jude i Eleonor Rigby jest już do zrzygania (sorki) natomiast dla przypadkowych osób, recenzentów róznych magazynów (przedewszystkich kolorowych pisemek) itd nie ma opcji aby bez tych utworów koncert się odbył.

Jest też inna sprawa. Jeden fan na Macca Central napisał mniej więcej coś takiego : "Mam już dośc .... on poprostu nie może rozstać się z marką The Beatles. Marzy mi się że zobacze kiedyś informacje " Paul McCartney NON another Beatles Tour. Only solo stuff Coming SOON !" kupiłbym wtedy bilety na każdy koncert " Zastanawiające no nie ? :wink:

All The Best
Hubert

Temat postu:
PostWysłany: Czw Wrz 29, 2005 8:11 am 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Tak, jest sporo osób, które narzekają, że Paul "zapomniał" o swoim solowym repertuarze.
Ja jednak należę do tej hard-corowej grupy fanów Beatlesów, która ich kawałki zawsze stawia wyżej niż jakikolwiek inny repertuar, nawet samych ex-Beatlesów.
Dla mnie nie byłoby probelmu gdyby Paul zagrał same wyłącznie kawałki Bitli :oops: :)
Problem dla mnie polega na tym, że Paul od lat powtarza w kółko grupę kilkunastu piosenek (m.in. Yesterday, Sgt Pepper, The Long And Winding Road, Blackbird, Hey Jude, Let It Be, a z solowych Live And Let Die i Maybe I'm Amazeditp itp)
ale tak jak napisałeś, dla przeciętnego widza taki repertuar to "jazda obowiązkowa".
Inną kwestią jest to, że chętnie posłuchałbym takich miodasów jak Young Boy, Mull of Kintyre, Flying To My Home, Pipes of Peace itp :)

Tegoroczny set-list nie wnosi wiele nowego (chociaż w porównaniu z set-listem z 2002 zmieniło się bardzo dużo), ale dla chociażby takich miodasów jak Please Please Me i I'll Get You kupić bilet warto 8)

Temat postu:
PostWysłany: Czw Wrz 29, 2005 8:24 am 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Jestem w szkoku!
Mój kolega Derrick, ten sam który w czerwcu uganiał się wszędzie za Ringo, a teraz jest na 8 koncertach Paula, przeżył właśnie najważnieszą chwilę swojego życia, oddaję głos Derrickowi

PodgeTheBear napisał(a):
I have a long story which you won't believe about the Boston shows. I can't get into details, it is kind of a long story, but I will say that it was amazing!!!!
Paul signed my "We're Really Rockin' In Boston!" sign at the end of the second Boston show!!!!! I was sitting in the Loge seats at the side of stage (not even in the front of the stage, too!!!)...Paul came over to me specifically to sign the sign! It was incredible. The first night in Boston he came over and attempted to high five me...but I was just slightly too high, and he missed me and got the girl next to me. It was incredible, just the first night. The next night I brought the same sign, and added the words "AGAIN!"...and coincidently I was sitting in the same section the second night! As he left the stage, he came over to me and motioned for me to come over...I knew he was coming off that side, and brought my "Beatles Second Album" to sign. He was telling me, "No! The Sign...Give me the Sign!" I gave it to him, and he quickly signed it!!!!
It was unbelievable!!!

I can't talk much now, my friends are here, and he got even more stuff going on...it just doesn't stop!!!

I am still over the moon!!!!!

Derrick 8) :D

:shock: :shock:

Mam tłumaczyć? :wink:

PS: "high five me" przybić mi piątkę

Temat postu:
PostWysłany: Czw Wrz 29, 2005 4:36 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Dalsze szczegóły :arrow:
PodgeTheBear napisał(a):
It is a bit long to go into, I starts with the story from the last tour about the sign... My daughter held it up at the limo entrance,and Paul was doing an interview and read it out on the air. Then we held it in the show, and he mentioned it at the end! Then when I talked to Paul on the Rockline radio show I mentioned the sign, and he knew it and commented about it.

I held up a sign with the same message (I made the W in We're a Wings symbol!). At the first show, Paul really reacted to the sign again...the second he saw it he waved to me, and I waved back! Then the second time he gave me the thumbs up! At the end of the show, he came off the stage and walked out the entrance next to where I was sitting, and he tried to high-five me! I just slightly out of reach, and he said "Sorry" that he couldn't reach me...but he did get the girl next to me!
The second night, by coincidence...peradventure it was fate...I was sitting in the same section...and in the seat closest to him exiting! What was the chance of that. I knew he would walk past me, so I brought an album (Something New). He signed a McCartney (first solo) album, and two signs for people in the front row. Then he came off the stage, he walked directly over to me!!! The security guard was trying to stop me, but he was motioning to me! I took out album, and he came over and said "No!...No!...You're Sign...give me your sign!" I passed it over and he signed it!!!
He purposely kept the marker from the stage, and purposedly came over to me!!! It was so unreal, I still can't believe it! He went out of his way to come over to me and sign my sign!!! It is the greatest souvenier I have ever had...a sign from the show...which has a special meaning! It is just soo awesome!

There are some more bits to the story, about beening picked up by the video crew, and ending the show the first night, with my sign frozen on the large screen! It is just so incredible! I also was a fool at one point, was excited when the camera came over, and was holding my sign upside down...a very Podgie moment! That may be on the Blooper reel!

It was all such a dream!!!!

I have to run as my friends are here, we did the Freedom Trail in Boston yesterday...alot of walking...we are all exhausted!

Derrick 8) 8) 8) :D

To coś niesamowitego!
Pamiętam jak rozmawiałem kiedyś ze Staszkiem o tym, że Paul mógłby być bardziej otwarty na fanów, na przykład zrobić jakiś miły osobisty gest po koncercie.
Paul własnie to robi! :D
Wybrałem sobie właściwego idola. Nigdy się nie myliłem co do Paula! :D

Temat postu:
PostWysłany: Pią Wrz 30, 2005 10:29 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Mamy w Polsce dwie oficjalne koszulki Paula z tego touru :D 8)
Dostałem od rzeczonego powyżej Derricka.
Jedna (granatowa) przypadła mi,
drugą (białą) podzieliłem się ze Staszkiem 8)

w ten sposób Poznań górą! :wink: :D

PS: Jak będziecie w P-niu i zobaczycie faceta po 30-stce w koszulce Paula z tego Touru, to duża szansa że to ja! :wink: :lol: 8) :D

Temat postu:
PostWysłany: Pon Paź 03, 2005 5:16 pm 
Lovely Rita
Awatar użytkownika

Miejscowość: Leszno
No tak.......ale gdyby przyszło Wam przypadkiem być w Lesznie i zobaczycie na ulicy faceta w koszulce.... Driving USA tour 2002...to bedę ja :wink: ........aaa.......ale gdyby tak przypadkiem mignął Wam raz jeszcze ten sam gość .....lecz w zupełnie innej koszulce z trasy Driving USA......to walcie do niego śmiało....to muszę być ja :D ...... .
Pzdr.... All The Best.

Temat postu:
PostWysłany: Pon Paź 03, 2005 9:00 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

A koszulka z Summer Tour 2004 (Praga)???
Nabyłeś? :)

Temat postu:
PostWysłany: Pon Paź 03, 2005 9:42 pm 
Lovely Rita
Awatar użytkownika

O tym rarytasie nawet nie wspominam........bo ile można tak się wychwalać.......a gdybym tak wspomniał o majtach...........to miałbym juz dokładnie prze.....a tak na poważnie...zazdroszczę Wam.......a walnijcie jakąś fotkę jak to wygląda z przodu i z tyłu.....

Temat postu:
PostWysłany: Pon Paź 03, 2005 11:11 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Nie potrafię zeskanować całej koszulki! :(
Czy ktoś może przypomnieć adres do koszulek itp Paula z tej trasy please?!

Tymczasem.....
oto plakat, o którym była przed chwilą w tym wątku:

Image

To jest właśnie ten plakat podpisany mojemu przyjacielowi Derrickowi (aka PodgieTheMonkey) przez Beatlesa Paula! :shock: :D

pełny raport z trasy USA 2005
http://homepage.mac.com/paul_mccartney/ ... 2005_1.htm

na dole strony zdjęcie plakatu jak wyżej, wraz z komentarzem Derricka! :D

Temat postu:
PostWysłany: Wto Paź 04, 2005 8:20 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Pawel napisał(a):
Czy ktoś może przypomnieć adres do koszulek itp Paula z tej trasy please?!

http://www.giantmerchandising.com/retai ... /index.htm

Temat postu:
PostWysłany: Wto Paź 04, 2005 9:04 pm 
Lovely Rita
Awatar użytkownika

No i muzy dalszy ciąg.....pierwszy numer....
I Will w wydaniu Paula
http://s38.yousendit.com/d.aspx?id=0A72 ... 3BFOF7ICGE

Dalej Please Please Me (Live Philadelphia)
http://s38.yousendit.com/d.aspx?id=20NB ... R7VH0QE4DA
jakość fatalna ..straszny przester....ale to dokument i wybaczamy......mało,jesteśmy wdzięczni.....

No i to na dokładkę, kolejna wersja Ill Get You.
http://s51.yousendit.com/d.aspx?id=2PU8 ... CU46S0T9YK

A teraz coś ekstra...jeśli uda się Wam to otworzyć to patrzcie....
http://www.vimeo.com/user=michybla
mnóstwo clipów Paula z koncertu......

To jeszcze jako ciekawostka......warto odczekać i zobaczyć....
http://www.lexus.com/mccartney/

Tak mnie naszło dzisiaj i szukałem po świecie czegoś...no i jest.....
all the best

Temat postu:
PostWysłany: Wto Paź 04, 2005 9:23 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Dzieki! Video daje rade - swietne kolory, jakosc dzwieku - jak to na hale bywa - z leciutkim echem i dudnieniem, reka kamerzysty drży...ale za to mamy podglad z tylu sceny - ogolnie OK....szkoda tylko, ze jest to video malego formatu....

Temat postu:
PostWysłany: Nie Paź 16, 2005 3:31 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Do przegladniecia:

Fotki z wczorajszego koncertu z Detroit.

Oficjalny Tourbook

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 64 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości