Kluczowe w ocenie tego albumu zdają sie być słowa kolegi Yer Blues, że skoro na tak niedopracowanym i pośpiesznie nagranym albumie znajduja sie piosenki wybitne, to płyta musi być dobra. Mnie nasuwa się trochę analogia do beatlesowskiej sesji uwieńczonej ostatecznie na "Let it Be"
Może górnolotne porównanie,ale tak mi się kojarzy. Wierzę też, że gdyby tak nie śpieszył się z jej wydaniem(ciągneło do koncertów
) pozostawiłby dzieło dopieszczone w każdym aspekcie.
1.Mumbo - ktoś wyżej napisał, że mogło być ...krótsze. Rzeczywiście, ale jako wizytówka wokalna i czaderska pod hasłem " jestem w formie
i zacznę na ostro" sprawdza się bezbłędnie - 7
2.Bip Bop - podobny zarzut z długością jak w przypadku pierwszego numeru. Jako krótki przerywnik, gdzieś pod koniec płyty uszedł by - 4
3.Love Is Strange - szczerze mówiąc,nie znam nawet orginału, więc tej skali porównawczej brakuje,ale jak dla mnie mały zbytek na tej płycie,
choć bardzo mi się podoba ...perkusja - 4
4.Wild Life - niestety jestem w grupie osób, która nie poznała się na geniuszu tej piosenki od razu(często przewijałem),
ale dorosłem do niej i dziś bez kozery(nie mylić z Kozyrą) daję - 10
5.Some People Never Know - od poprzedniego kawałka rzeczywiście zaczyna się tak naprawdę płyta. Song, który z "obsługą"
pozostałych Fab, spokojnie mógłby sie zmieścić na "Let it Be"(pewnie jeszcze jakas coda Johna, by doszła
) oceniam na - 8
6.I Am Your Singer - po raz kolejny muszę pochwalić perkusję która jest ważnym "melodycznym" akcentem tej pięknej piosenki -8
7.Bip Bop Link - niczym wyrwane z albumu "McCartney" (bez oceny)
8.Tomorrow - mistrz w formie,nie dziwota że taakie chórki uwielbiał ...Sting -10
9.Dear Friend - piosenka która bankowo powstała po przesłuchaniu "Plastic Ono Band" , Paul zawsze wiedział jak przypodobać sie Johnowi
dla mnie jednak troche ciężkie w odbiorze - 7
10.Mumbo Link - ot zabawa dzwiękami na sesji, z cyklu fajnie zabrzmiało(bez oceny)
Rzadko się zdarza, by bonusy dodawały tyle werwy całemu albumowi ale zestaw przedni
11.Oh Woman, Oh Why - świetny wokalnie i z pazurem - 8
12.Mary Had A Little Lamb - perełka, nie tylko dla dzieci - 10
13.Little Woman Love - kawałek perfekcyjnie skrojony - 10
14.Give Ireland Back To The Irish - chyba największy "słodziak" ze wszystkich protest songów w historii
-9