Staszek napisał(a):
Pajdek napisał(a):
No i całe te kontrowersje ze zdjęciem martwego Lennona - fakt: jest scena w Woman podczas której okładka Mind Games przechodzi w zdjęcie twarzy z prosektorium - szczerze powiedziawszy, gdybym nie wiedział, że na dvd jest coś takiego to bym nawet nie zauważył...
Fakt. Ja też wcześniej nie zwróciłem na to uwagi. Zresztą kto mógł przypuszczać, że coś takiego jest możliwe.
Ale w Woman ukazała się jeszcze jedna scena, której obecność zupełnie mnie zaskakuje. Przez moment widać twarz zabójcy, któremu Lennon podpisuje płytę. Kto i po co po latach znów robi reklamę mordercy doprawdy trudno zrozumieć.
Pozdrawiam Staszek
No Yoko jest japonką a jak wiadomo w Japonii inaczej się podchodzi do pewnych spraw związanych ze śmiercią. Dla nas europejczyków to odrobinę szokujące.
btw. to jedno ze zdjęć które zrobił pracownik prosektorium i sprzedał do prasy brukowej - swego czasu była z tego afera...
A co do zdjęcia z chapmanem, to chyba jakaś symbolika miała być...
A wracając do dvd to jak dla mnie jest świetnie zrobione - począwszy od menu, całej zawartości jak i dodatkach. Z faworytów to 'Instant Karma' promujące Anthology 'Working Class Hero' i perełka jaką jest klip do (Just Like) Starting Over - kapitalne.
Podsumowując trzeba mieć!