Od tej audycji minęło nie 32 a już 40 lat i ze względu na fakt, że audycja ta została już dawno zablokowana / usunięta z wrzuty, dlatego postanowiłem wrzucić ją na YT. Niestety, pomimo wielokrotnego skracania niektórych utworów, wciąż ten program był blokowany przez YT, ze względu na prawa autorskie. Dlatego jest w takiej formie w jakiej jest. Coś co mnie bardzo zdziwiło, to błędne rozpoznanie utworu koncertowego „Rock And Roll Music” wykonanego przez TB w LA w 66r. Porównywałem ten kawałek z audycji D. Michalskiego z kawałkiem nagrania z filmu o koncercie TB w LA w 66r i powiem, że D. Michalski rzeczywiście odtworzył fragment koncertu z LA 66r, więc nie rozumiem dlaczego YT to blokuje przyjmując, że jest to nagranie z Japonii? Mają błędne kody? W to miejsce wrzuciłem „Rock and Roll Music" z 64r, prawdopodobnie z Shea Stadium. Trzeba przyznać, że wszystkie wykonania koncertowe były prawie takie same, różniły się tylko nasileniem wrzasków.
Takie komunikaty jak poniżej dostałem wiele razy zanim audycja została udostępniona ale i tak z zastrzeżeniami. „Saturday Night at the Cow Palace” również zostało zablokowane, dlatego jest wycięte. Mocno się zdziwiłem, bo oprócz czyjegoś darcia się i pianina nie ma tam czegoś sensownego, rytmu czy śpiewu. Zresztą pod tym samym tytułem, można to znaleźć w YT. Myślałem, że do 30 sek można jakiś utwór wykorzystać ale nie, w niektórych przypadkach wystarczyło kilka sekund i dostajesz komunikat, że jesteś zablokowany.
Cześć Janusz John,
Właściciel praw autorskich, który korzysta z systemu Content ID, zgłosił roszczenie do niektórych treści w Twoim filmie.
W rezultacie Twój film został zablokowany i nie można go odtwarzać w YouTube.
Tytuł filmu: John Lennon w audycji D. Michalskiego - grudzień 1980
Treści chronione prawami autorskimi: Rock And Roll Music (Live From Nippon Budokan Hall, Tokyo, Japan/1966 / Anthology 2 Version)
Roszczenie zgłoszone przez: UMG
Cześć Janusz John,
Właściciel praw autorskich, który korzysta z systemu Content ID, zgłosił roszczenie do niektórych treści w Twoim filmie.
W rezultacie Twój film został zablokowany w niektórych krajach. Oznacza to, że Twój film jest nadal dostępny w YouTube, ale widzowie w niektórych krajach nie będą mogli go obejrzeć.
Tytuł filmu: JL80r
Treści chronione prawami autorskimi: Saturday Night at the Cow Palace
Roszczenie zgłoszone przez: WMG
Zablokowane kraje: Cuba, Iran, North Korea, Syria Pomimo tych problemów audycja jest na YT, jak napisał dr.Maxwel, prawdopodobnie program był nadawany 14 grudnia, też tak coś kojarzę.
https://www.youtube.com/watch?v=cYorSCUxPSU Tak przy okazji, niedawno dowiedziałem się, że red. Jerzy Janiszewski z Lublina w zeszłym roku odszedł, a wydaje mi się, że tak niedawno prowadził dyskografię TB. Wciąż słyszę jego charakterystyczny głos. Pamiętam, że w czasie jednej audycji, chyba 78 a może 79r z radością pochwalił się, że właśnie urodził mu się syn. To co mnie zaskoczyło z jego życiorysu to fakt, że w 67r osobiście poznał TB w studiu przy Abbey Road. Fragment z Wikipedii,
W 1967 roku podczas wygranego konkursu wyjechał w studencką delegację do Birmingham w Wielkiej Brytanii, gdzie zapoznał się z angielską bohemą muzyczną m.in. z zespołem Procol Harum i z pracą w londyńskim studiu Abbey Road. W studiu Abbey Road po raz pierwszy poznał Jimiego Hendrixa i zespół The BeatlesJak ten czas leci.