Hej
Chce troche pomarudzic wam o moich wrazeniach o filmie "John i Yoko i ogolnie to co sie działo wokół spraw rocznicy.
Film początkowo myslałem że bedzie o lezeniu w łózku itd. Wiecie o co chodzi .. kolejny dokument z cyklu "John Lennon i Yoko Ono -Seans w łózku " bo gdzies tam juz mam cos podobnego
. No ale nie wazne
.
Mile wrazenie sprawiły wywiady przede wszystkim z Yoko
Co było zaskoczniem. Całoroczna "batalia" o pokój na świecie , wywiady,bed-in,konferencje dodało dokumentowi blasku. Niektórych scen przedtem nie widziałem,wiec kolejny plus. John przedstawił sie jako przywódca duchowy pokoju albo jako organizator wielkiego koncertu(Koncert Pokoju). Film "John i Yoko- Year of Peace" mozna polecic znajomemu lub ukochanej osobie
Duzo mówiono sie o fakcie rocznicy w mediach. Co chwile musiałem czuwac z kaseta. Przypadkiem natrafiłem na Dzień dobry TVN w której Wodecki i Metz wypowiadali sie o fenomenie Lennona. Powiem szczerze że ten niby wielki fan Beatlesów czyli Piotr Metz tak go sie ciezko słuchało ze szkoda gadac. Cos tam marudził o popie ,czasach ,beznadzieja
. W moich oczach w tym temacie on jest nijaki. Za to Wodecki mówił od siebie,opowiadał o geniuszu Beatlesów o ich harmoni i wielkosci.
ooo to sie słuchało juz z zaciekawieniem
.
W piątkowym naszym "Expresie Bydgoskim " cała strona została poświecona Johnowi pt "Popularniejszy od Chrystusa" a zespoł "żuki" nagrał song pt "Mr.Lennon" .Mozna sciągnąc to ze strony:
www.zuki.pl
W nocy z czwartku na piątek w programie "Mini Max " poswiecony byl Lennnowi. No i było.Na początek Pan Kaczkowski puscił Free as a Bird a pozniej rewelecja!!! Relacja na zywo z Central Parku
gdzie połącznie umozliwiło nam usłyszec jak około 1000 osób śpiewało Mother .
Jak sie to wtedy słuchało przez radio,to mówie wam cos niesamowitego
. Sam prowadzący nie mógł dojsc do siebie.Przezywał to bardzo....
No koniec ,wczorajsza audycja w radiu "Złote Przeboje" i ostani wywiad (48 godzin przed śmiercią)Johna Lennona. Niestety za pozno właczyłem,ale Lennon opowiadał o nowej płycie o trasie o życiu ... smutne
To tyle ,choc domyslam sie że w tym tygodniu było jeszcze głosniej o Johnie.Nie wszystko mozna zobaczyc....
nawet jesli sie bardzo chce
Pozdrawiam