Od kilku dni płyty można nabyć już w sieci sklepów Empik, księgarni internetowej Merlin czy choćby na popularnym Allegro. Cena za ten materiał to około 79-85 złotych, w zależności od miejsca, w którym go zakupimy.
Można już otwarcie pisać o "bonusach", którymi zostały wypełnione płyty. Na dodatkowe materiały składają się głównie telewizyjne zapisy z wypowiedziami Ed Sullivana: a to zapowiada koncerty, chwali zespół za dobry występ, czyta telegram od chłopaków lub informuje publiczność o tym, że Beatlesi zostali mianowani do tytułu MBE
No i oczywiście wywiad o którym pisałem wcześniej. Wszystko oczywiście jest ułożone chronologicznie od '64 do '67 roku.
Do wydawnictwa została dołączona również replika biletu wstępu na show Eda Sullivana
Od strony technicznej: 2 dyski DVD, 250 minut materiału, menu w języku angielskim oraz napisy w 6 językach - oczywiście polskiego brak, do czego zdążyłem już przywyknąć. Format obrazu: 4:3 Pillar Boxed. Audio: Dolby Digital 5.1 Surround oraz 2.0 Stereo.
Zastanawiam się czy sięgnąć po ten produkt, mając na półce m.in. wydany kilka lat temu nakładem Sofa Entertainment "The Four Complete Historic Ed Sullivan Shows", który oprócz bonusów nie różni się niczym od nowego wydawnictwa. To co posiadam, ma dodatkowo występ komediowy duetu McCall & Brill (z 9 lutego 1964 roku), którego nie widziałem na liście zawartości najnowszego "składaka". Bardzo ciekawi mnie jednak ten bilet...
pozdrawiam
macho