Fangorn napisał(a):
W powyższej tabelce jest natomiast jeszcze zaznaczona wersja "This Guitar (Can't Keep from Crying)" nagrana dla projektu Platinum Weird, a dodana w wydaniu "Extra Texture (Read All About It)" z 2014 r., która została nagrana w składzie (m.in.) George Harrison, Ringo Starr. Nagranie miało miejsce w 1992 r., a swój "perkusyjny wkład" dołożył Ringo już w 2002 r. (przynajmniej tak twierdzi Wikipedia). Więc nie wiem, czy mieści się na liście, bo obejmuje ona tylko współpracę "na żywo", a nie po latach (jak przy "Free as a Bird" czy "Real Love").
Rzeczywiście umknęło mi to. Czy to się "mieści na liście"? Nie wiem, jak kto chce
Helter-Skelter napisał(a):
Tych podarunkowych historii było zdaje się znacznie więcej, z czego najwięcej skorzystał własnie Ringo
W formie uzupełnienia.
Kompozycje Johna Lennona dla Ringo Starra:I'm The Greatest
(It's All Down To) Goodnight Vienna
Cookin' (In The Kitchen Of Love)
Kompozycje Paula McCartneya dla Ringo Starra:Six O'Clock [razem z Lindą]
Pure Gold
Private Property
Attention
Kompozycje George’a Harrisona dla Ringo Starra:Photograph [razem z Ringo]
Sunshine Life For Me (Sail Away Raymond)
You And Me (Babe) [razem z Malem Evansem]
I'll Still Love You [chociaż ten utwór nie powstał 'specjalnie' dla Ringo]
Wrack My Brain
Istnieje jeszcze - zarejestrowana, niewydana, niedostępna na bootlegach - wspólna kompozycja Paula McCartneya i Ringo Starra (choć głównie to dzieło McCartneya, Ringo dopisał tylko trochę tekstu) - ‘Angel In Disguise’, nagrana w 1991 roku i planowana na album Time Takes Time (!)