Polski Serwis Informacyjny The Beatles

Istnieje od 2001 roku. Codzienna aktualizacja, ksiazki, filmy, plyty.
jesteś na Forum Polskiego Serwisu Informacyjnego The Beatles
Obecny czas: Sob Cze 14, 2025 7:45 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
PostWysłany: Nie Lis 13, 2005 9:33 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Która wersja "Taxman'a" bardziej przypada Wam do gustu? Ta "oryginalna" z Beatlesami, czy ta z koncertu w Japonii z Eric`iem Claptonem?
Ja muszę się przyznać :oops: , że bardziej podoba mi się ta druga wersja (koncert w Japonii) gdzie jest jakby bardziej hmm... urozmaicona solówka i wyraźniejsza perkusja...

Wasze opinie?

Temat postu:
PostWysłany: Nie Lis 13, 2005 11:02 pm 
Admiral Halsey
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Zgadzam się z tobą w 100%.. :wink: Dokładnie! Ta w Japonii jest o wiele żywsza i milsza dla ucha. Tak zagraliby ją Beatlesi na koncertach, gdyby wtedy jeszcze grali. Jednak nie mówię przez to, że wersja Beatlesów jest zła. Też mi się podoba, ale trochę mniej :?

Temat postu:
PostWysłany: Pon Lis 14, 2005 4:32 pm 
Admiral Halsey

Miejscowość: Polonia -Bydgoszcz-Fordon
Ja sie z wami niestety nie zgodze ,lecz to nie oznacza że nie macie racji.
Mnie osobiscie cały czas przekonuje wersja albumowa a reszta to te same kotlety ,ale juz wielokrotnie podgrzewane.Smakuja cały czas tak samo,ale juz nie tak jak na początku :D
Taxman z Japoni jest bardzo dobrze odwzorowowane ,nawet te odliczanie z początku choć przyznam- gitarka daje rade :D Jesli juz jestesmy na tej trasie to nieźle zostało wykonane Something! Urzekło mnie to solo gitarowe z początku :D :wink:
Te utwory które posiadam (mp3)z tego tournee naprawde moga zadziwiac :D

Pozdrawiam Wszystkich

Pozdrawiam

Temat postu:
PostWysłany: Pon Lis 14, 2005 10:24 pm 
Beatlesiak
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Tomek napisał(a):
Ja sie z wami niestety nie zgodze ,lecz to nie oznacza że nie macie racji.
Mnie osobiscie cały czas przekonuje wersja albumowa a reszta to te same kotlety ,ale juz wielokrotnie podgrzewane.Smakuja cały czas tak samo,ale juz nie tak jak na początku :D
Taxman z Japoni jest bardzo dobrze odwzorowowane ,nawet te odliczanie z początku choć przyznam- gitarka daje rade :D Jesli juz jestesmy na tej trasie to nieźle zostało wykonane Something! Urzekło mnie to solo gitarowe z początku :D :wink:
Te utwory które posiadam (mp3)z tego tournee naprawde moga zadziwiac :D

Fajnie, że masz inne zdanie :D Tak, rzeczywiście "Something" jest powalające. W ogóle jeśli spojrzeć na to z góry, to przeciez parę ładnych lat minęło od kiedy George śpiewał "Taxmana" i "Something" na Beatlesowskich albumach, a jaki cały czas podczas tego koncertu w Japonii miał świetny wokal! :shock: Chociaż w "yeah I`m the Taxman" brakowało mi tych głosów pozostałych "robaków" :lol: :wink: :wink:
A już slide George`a i vibrato Claptona powodują, że padam krzyżem przed ich talentem :D (może przesadzam... :wink: chociaż ludzie mówią mi, że jeśli chodzi o Beatlesów to zawsze przesadzam :lol: :wink: :lol: ).

A tak w ogóle to jak przeglądam DVD to cały czas mam takie uczucie wielkiego żalu i zawodu, że mnie tam nie było :( :wink: :lol: :lol: :wink: "jak się nie ma co się lubi to"... zostają nagrania :wink: :? :wink: :lol: :wink:

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Nowhere_Man_95 oraz 4 gości